אוסובוקו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אוסובוקו
אוסובוקו עם ריזוטו כמהין
אוסובוקו חזיר

אוסובוקואיטלקית: Osso buco, עצם חלולה) הוא תבשיל איטלקי, מהעיר מילאנו בלומברדיה. התבשיל עשוי בשר שוק עגל, ושמו נגזר ממראה העצם עם מח העצם.

לצורך הכנת התבשיל משתמשים בשוק שנחתכה לרוחבה, לפרוסות מעוגלות בעובי שבין 3 ל-6 ס"מ. פרוסות השוק מושחמות ולאחר מכן מבושלות ביין לבן ועשבי תיבול בסיר מכוסה.

צורת ההגשה המסורתית של אוסובוקו היא בליווי גרמולטה - רוטב העשוי מפטרוזיליה, שום וגרידת קליפת הדרים (לרוב לימון) על מצע של ריזוטו מילנז - ריזוטו עם זעפרן.

כיום יש המכינים אוסובוקו מבשר טלה או בשר חזיר.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30416372אוסובוקו