הרב אהרן מרדכי רוקח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף אהרן מרדכי רוקח)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב אהרן מרדכי רוקח
לידה 12 באוקטובר 1975 (גיל: 49)
ז' בחשוון ה'תשל"ו
ירושלים
מקום פעילות קריית בעלז
השתייכות חסידות בעלז
בת זוג שרה לאה (למברגר)
אב רבי ישכר דב רוקח
אם שרה (הגר)
הרב אהרן מרדכי רוקח 2005
הרב אהרן מרדכי רוקח במרכז, 2015

הרב אהרן מרדכי רוקח (נולד בז' בחשוון ה'תשל"ו, 12 באוקטובר 1975) הוא בנו היחיד של הרב ישכר דב רוקח האדמו"ר מבעלזא. בקרב חסידי בעלז הוא מכונה "הרב הצדיק" (גם ללא הזכרת שמו).

ביוגרפיה

נולד בירושלים לרב ישכר דב רוקח - האדמו"ר מבעלזא, ולשרה, בתו של רבי משה יהושע הגר, האדמו"ר מויז'ניץ. הולדתו הייתה מהולה בציפייה רבה, מאחר שאביו היה הממשיך של שושלת בעלזא שהושמדה בשואה, והבן אהרן מרדכי נולד לאחר למעלה מעשר שנות נישואין של האדמו"ר. בתקופה שקדמה ללידתו הורחקה אמו מעין רואים מחשש לעין הרע, ובמשך רוב הזמן שהתה בדירת מסתור ביישוב סביון. דבר ההריון נשמר בסוד כמוס. הוא נקרא על שם סבו, רבי מרדכי רוקח מבילגוריי, ואחיו של הסב - האדמו"ר מבעלזא רבי אהרן רוקח[1].

בילדותו התחנך בתלמוד תורה "מחזיקי הדת" של בעלזא בשכונת זיכרון משה בירושלים. בר המצווה של אהרן מרדכי נערכה בבית הכנסת הגדול של חסידות בעלזא בקריית בעלז בירושלים. המבנה היה עדיין בשלבי בנייה ומאמצים הושקעו כדי להכשיר את המקום לקליטת רבבות חוגגים, לאור רצון האדמו"ר לקיים אירוע היסטורי זה בבית מדרשו החדש. בחגיגת בר המצוה השתתף המנהיג החרדי ליטאי הרב שך[2].

בהוראת אביו החל ללמוד מעט לפני בר המצווה שלו, באלול ה'תשמ"ח, ועד לאירוסיו בבית אביו, מפי מורים פרטיים, בהם הרב פנחס פרידמן, שהיה גם החברותא של אביו.

בו' בתמוז ה'תשנ"ב, בגיל 16 וחצי, השתדך אהרן מרדכי עם שרה לאה, בתו של הרב שמעון למברגר, גאב"ד מאקאווא. במסיבת השידוכין השתתפו אלפי חסידים, בהם כמה מאות מאירופה ומארצות הברית. הזוג התחתן בט"ז באב ה'תשנ"ג, (3 באוגוסט 1993). החתונה נערכה באוהל ענק ("שאטער" בעגה החסידית), שהוקם ברחבת בית הכנסת הגדול בקריית בעלז שבירושלים. על פי הערכות המשטרה נכחו בטקס החופה כשישים אלף משתתפים[דרוש מקור]. בסעודת החתונה, שהוכנה למוזמנים בלבד, נטלו חלק כשלושים אלף בני אדם[דרוש מקור].

הרב אהרן מרדכי רוקח עובר לפני התיבה בבית המדרש הגדול של החסידות בתפילות שחרית בימים נוראים. בשנת תש"ע נתמנה על ידי אביו האדמו"ר למלא את מקומו בסידור קידושין. עם השנים מתחזק מעמדו בניהולם הגשמי והרוחני של מוסדות בעלז. הוא יוצא לשבתות בקהילות חסידי בעלזא בעולם ולגיוס תרומות עבור מוסדות בעלזא בישראל. באחת מנסיעותיו ביקר אצל דודו, האדמו"ר הרב אהרן טייטלבוים מסאטמר (הרבנית סאשא, אשתו של רבי אהרן, היא אחות אמו של הרב אהרן מרדכי), ביקור שנתפס בציבור החרדי כפגישת פיוס בין שתי החצרות. פיוס מלא הושג כאשר נפגש אביו עם הרב אהרן בשנת 2012.

בשנת תשפ"א החל בהוראת אביו לנהל את 'מרכז מוסדות בעלזא' בנוסף לניהול וועד החינוך דחסידי בעלזא שעומד בראשו. כמו כן בשנת תשפ"ב נפתח בהכוונתו ובהוראת אביו, הארגון 'נועם החסידות' לעידוד לימוד ספרי חסידות בישיבות בעלזא.

אשתו שרה לאה מנהלת כיום את מוסדות "בית מלכה" של החסידות, ועומדת לצד חמותה בראשות ארגון נשות החסידות.

משפחתו

לרב אהרן מרדכי ושרה לאה רוקח שלושה עשר ילדים, בניו משמשים כאנשי הקשר בין קהילות בעלזא באמריקה ואירופה לבית סבם האדמו"ר בירושלים[3].

מבין ילדיו:

  • בנו הגדול הרב שלום נישא בסיון תשע"ג לחנה בתיה, בתו של הרב יחיאל מאיר פנט, חסיד בעלז ור"מ בישיבת נדבורנה בבני ברק, בחתונת ענק ברחבת הבית כנסת בירושלים שכללה רבבות חסידים ורבנים מחוגים שונים[4]. האירוע הוכתר כ"חתונה החרדית הגדולה בהיסטוריה"[5]. מאז התקיימו גם חתונות יתר הצאצאים במתכונת דומה. משמש כראש כולל 'אהבת תורה' בכולל עיון בירושלים.
  • בתו מלכה אסתר נשואה להרב אברהם ספרין, בנו של רבי גדליה משה מקומרנה גבעת שאול[6].
  • בנו אברהם שמואל צבי נשוי לשפרה לאה, בתו של הרב מאיר דב רכניצר, ראש ישיבת בעלז בחיפה.[7]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הרב אהרן מרדכי רוקח בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ יוסף צוריאל, אלפים בברית המילה לבן האדמו"ר הינוקא, באתר מעריב, ‏20/10/1975
  2. ^ אריה בנדר, חגיגה בירושלים, באתר מעריב, ‏19/10/1988
  3. ^ הנכד השישי של הרבי מבעלזא מבקר באנטוורפן: המיזם שמעורר התרגשות בבעלזא, באתר JDN‏.
  4. ^ קובי נחשוני, חתונת העשור בבעלז: האדמו"ר הוא האבא של כולנו, באתר ynet, 22 במאי 2013. בעלזא חגגה עד הבוקר • וידאו: החופה וה'מצווה טאנץ' באתר בחדרי חרדים. בסוף הכתבה רשימת קישורים לכתבות נוספות בנושא החתונה.
  5. ^ חיים זיכרמן, שחור כחול לבן: מסע אל תוך החברה החרדית בישראל, 2014. עמוד: 35
  6. ^ יעקב אבוביץ, צפו: אלפי חסידי בעלזא חוגגים הלילה בשמחה הגדולה בחצר הקודש, JDN, י"ג בסיון תשע"ד.
  7. ^ שלמה זינגר, וּבְמַקְהֲלוֹת רִבְבוֹת • צפו בפנורמות המרהיבות מאלפי החסידים בשמחת בית בעלזא, JDN, ט״ז בסיון תשע״ה.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אהרן מרדכי רוקח24981621