Nvidia RTX

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "RTX" מפנה לכאן. לערך העוסק בכנס שנתי המתמקד במשחקי ווידאו המתקיים באוסטין, טקסס, ראו RTX (כנס).
Nvidia RTX
לוגו הטכנלוגיה
מחזור חיים 13 באוגוסט 2018 – הווה (6 שנים ו־16 שבועות)
מערכת הפעלה Microsoft Windows
Linux
macOS
נכתבה בשפות CUDA
סוג רישיון קנייני
קטגוריה טכנולוגיית רינדור
developer.nvidia.com/rtx

Nvidia RTX היא טכנולוגיית רינדור לניתוב קרניים בזמן אמת, המפותחת על ידי Nvidia. בעבר, ניתוב קרניים הייתה פעולה שדרשה כוח חישוב גדול ולכן יושמה ביישומים בזמן לא אמת (לדוגמה, CGI באפקטים חזותיים בסרטים ורנדורים פוטוריאליסטיים), כאשר משחקי וידאו נאלצו להשתמש ברסטוריזציה לרנדור. RTX מקלה על פיתוחים חדשים בתחום, בכך שהטכנולוגיה מאפשרת רינדור תמונות אינטראקטיביות המגיבות למקורות אור, צללים והשתקפויות.[1] הטכנולוגיה רצה על ליבות מעבדים גרפים מסוג וולטה, טיורינג ואמפר תוצרת החברה ופועלת על בסיס ליבות הטנזור (וליבות ה-RT החדשות בטיורינג), על מנת להאיץ את ניתוב הקרניים ובכך לאפשר רינדור בזמן אמת.[2][3][4]

במרץ 2019, החברה הכריזה כי מעבדים גרפיים ספציפיים מסדרת GeForce 10 (פסקל) ו-GeForce 16 (חלק ממעבדי טיורינג) יקבלו עדכון לדרייבר אשר יאפשר תמיכה תוכנתית בחלק מרכיבי ה-RTX, אף על פי שהביצועים של אותם מעבדים גרפיים יפגעו משמעותית עקב כך שמדובר אך ורק בתמיכה תוכנתית (ברמת DirectX) הנובעת מהחוסר בליבות RT ייעודיות.[5]

Nvidia חברה למיקרוסופט, על מנת לתמוך בממשק לניתוב קרניים בתוכנת ה-DirectX.[6] במעבדי פסקל וסדרת GeForce 16 הממשק שנמצא בשימוש הוא Vulkan.

רכיבים

בנוסף לניתוב קרניים, RTX כולל בינה מלאכותית מובנת, פורמטי מודלים (Assets) נפוצים, תמיכה ברכיבי CUDA ו-API של סימולציה. הרכיבים של RTX הם:

  • פיצ'רים המונעים דרך בינה מלאכותית (NGX)
  • פורמטי מודלים (USD ו-MDL)
  • רסטורציה ושימוש בשיידרים (צללים) מתקדמים
  • תמיכה בניתוב קרניים בממשקים הבאים: OptiX,‏ Microsoft DXR ו-Vulkan[6]
  • כלי סימולציה:

ניתוב קרניים

ערך מורחב – ניתוב קרניים

בגרפיקה ממוחשבת, ניתוב קרניים מייצר תמונה על ידי ניתוב קרני אור וירטואליים דרך כל פיקסל במישור התמונה ומדמה את האפקטים במגע עם אובייקטים וירטואליים.

RTX עובד על ידי שימוש במבנים ואלגוריתמים מואצים כדי לבנות ולעדכן מבני נתונים מרחביים. המבנים המואצים פועלים ב-2 רמות.[2]

פיתוח

ממשקי תכנות יישומים המשתמשים ב-RTX

Nvidia OptiX

Nvidia OptiX הוא חלק מחבילת Nvidia DesignWorks.‏ OptiX הוא ממשק עילי, או "ישירות לאלגוריתם", כלומר הוא מתוכנן לשמש כמעטפת לכלל האלגוריתם בו ניתוב קרניים משמש חלק ולא לשמש כמעטפת לניתוב קרניים בלבד. הדבר מאפשר למנוע ה-OptiX לממש את האלגוריתם הגדול מבלי לשנות את קוד התוכנה.

בנוסף לרנדור גרפיקה ממוחשבת, הממשק מסייע בתחומים שונים, כמו אופטיקה, אקוסטיקה, מחקרים על קרינה ואלקטרומגנטיות, שאילתות מבינה מלאכותית וניתוח התנגשויות פיזיות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ רישי אלווני, Microsoft and Nvidia Tech to Bring Photorealistic Games With Ray Tracing, אתר NDTV, ‏‏21 במרץ 2018 (באנגלית)
  2. ^ 2.0 2.1 דייב אלטווילה, Nvidia And Microsoft Lay Foundation For Photorealistic Gaming With Real-Time Ray Tracing, אתר פורבס, ‏19 במרץ 2018 (באנגלית)
  3. ^ טום וורן, Nvidia announces RTX 2000 GPU series with ‘6 times more performance’ and ray tracing, אתר The Verge, ‏‏20 באוגוסט 2018 (באנגלית)
  4. ^ אנדרו הוייל, ג'סטין ג'ף, Nvidia reveals $800 GeForce RTX 2080 at Gamescom 2018, אתר CNET, ‏‏20 באוגוסט 2018 (באנגלית)
  5. ^ סמית סרקאר, Nvidia bringing new ray tracing tech to GTX graphics cards, אתר Polygon, ‏‏18 במרץ 2019 (באנגלית)
  6. ^ 6.0 6.1 Turing Extensions for Vulkan and OpenGL, באתר החברה (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34837799Nvidia RTX