LineageOS

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
LineageOS
דף הבית של מערכת LineageOS בגרסה 14.1
דף הבית של מערכת LineageOS בגרסה 14.1
דף הבית של מערכת LineageOS בגרסה 14.1
מפתח קהילת הפיתוח בקוד מקור של LineageOS
משפחה מערכת הפעלה דמוית יוניקס, לינוקס
מודל קוד קוד פתוח
גרסה אחרונה 14.1
סוג ליבה לינוקס
מצב עבודה פעיל
אתר אינטרנט דף הבית (באנגלית)

לִינִיאֶג' אוֹ אֵסאנגלית: LineageOS) היא רום אנדרואיד ומערכת הפעלה חופשית בקוד פתוח מבוססת אנדרואיד הממשיכה את פרויקט CyanogenMod שפיתוחו פסק בדצמבר 2016. מערכת זו מציעה אפשרויות התאמה אישית נרחבות לצד חווית הממשק המקורית של אנדרואיד, כמו של מכשרי ה־Nexus ו־Pixel. המערכת תומכת ביותר מ־150 פלאפונים חכמים ומחשבי לוח רשמית ומותקנת על כמיליון וחצי מכשירים נכון לדצמבר 2017‏[1].

התכונות העיקריות המוצעות על ידי LineageOS כוללות ביצועים טובים לצד חיסכון בסוללה, שינוי ערכות נושא והתאמה אישית נרחבת של מערכת ההפעלה. LineageOS ידועה בשיפור ביצועי המעבד והסוללה במכשירים עליהם היא מותקנת ביחס להפצות אנדרואיד רשמיות של יצרני המכשירים בשל צמצום משמעותי של "נופחות" (יישומים המותקנים מראש – Bloatware), אפשרות נרחבת לשליטה על צריכת החשמל ושימוש במנהלי התקנים מעודכנים במערכת.

היסטוריה

ערך מורחב – CyanogenMod

זמן קצר לאחר הצגת הטלפון החכם HTC Dream בספטמבר 2008, התגלתה שיטה להשיג הרשאות מנהל (או בשפה המקצועית "רוט") למערכת ההפעלה אנדרואיד. בעזרת ההרשאות וגישת הקוד הפתוח של מערכת ההפעלה, ניתנה האפשרות לשנות את גרסתה המקורית של מערכת ההפעלה ולעצב אותה כרצון המשתמש.

בשנים שלאחר מכן, מספר גרסאות מותאמות אישית של מערכת ההפעלה אנדרואיד פותחו והופצו על ידי מפתחי אנדרואיד נלהבים למכשיר "Dream". אחת מן הגרסאות, שפותחה על ידי משתמש המכונה "JesusFreke", נעשתה פופולרית בקרב משתמשי המכשיר. באוגוסט 2009 המפתח הפסיק לפתח את הגרסה שלו. המפתח הציע למשתמשים לעבור לגרסה חדשה המבוסס על עבודתו, שנוצרה על ידי מפתח בסמסונג בשם סטיב קונדיק שכינויו ברשת הוא Cyanogen.

הפופולריות של CyanogenMod עלתה במהירות, וקהילה קטנה של מפתחים אשר נקראו "צוות CyanogenMod" החלו לתרום לפיתוח. בתוך מספר חודשים, זינק מספר המכשירים המריצים את המערכת, והיא נהפכה במהירות לאחד הרומים הנפוצים ביותר בקרב משתמשי אנדרואיד.

ב-24 בדצמבר 2016 הודיעה חברת Cyanogen על הפסקת הפיתוח של הרום. ומפתחי הפרויקט CyanogenMod הגיעו להסכמה שהפיתוח הפרויקט ימשיך תחת שם חדש LineageOS[2].

פיתוח

הקוד של פרויקט LineageOS נמצא במאגרי גיט והמאגרים מאוחסנים בגיטהאב. כמו כן פרויקט LineageOS משתמש במערכת גריט לסקירת הקוד הנתרם לפרויקט[3], מערכת JIRA לדיווחי באגים ומערכת Wiki לתמיכה. לכול מכשיר הנתמך רשמית יש מפתח האחראי על תחזוקתו, ולרוב המכשירים ישנו דיון בקהילת המפתחים XDA‏[4] שם ניתן למצוא את פרטי המפתחים ליצירת קשר, העלאת רעיונות, שאלות ופתרונות.

למערכת שני ערוצי הפצה:

  • לילי (Nightly) – בניה אוטומטית כל שבוע
  • שחרור (Release) – יציב לאחר בדיקות

גם ההפצות האוטומטיות (ליליות) נחשבות ליציבות ביחס לרומים מותאמים אישית.

הורדה והפצה

LineageOS מוצעת להורדה למגוון מכשירים בהפצה רשמית באתר הרישמי של הפרויקט.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא LineageOS בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ עמוד הסטטיסטיקות של LineageOS
  2. ^ כן, זה אנחנו - ההכרזה הראשונית באתר LineageOS, 24 בדצמבר 2016
  3. ^ ר' קישורים לשניהם מדף הקהילה באתר סיאנוגן מוד
  4. ^ אתר קהילת המפתחים XDA
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23189920LineageOS