CyberServe

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סייברסרב אינטרנט ותקשורת בע"מ
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1997–הווה (כ־28 שנים)
משרד ראשי קרית ביאליק
מנכ"ל אייל הבר
 
www.cyberserve.co.il

סייברסרב אינטרנט ותקשורת בע"מ, הידועה במותג שלה, "CyberServe", היא חברה המקימה ומאחסנת אתרי אינטרנט. מקום מושבה בקריית ביאליק. באוקטובר 2021 נפרצו שרתי החברה על ידי קבוצת האקרים המכונה "Black Shadow", שפרצה גם לשרתי חברת שירביט כשנה קודם לכן.

היסטוריה

סייברסרב הוקמה ב-1997, ופיתחה ואחסנה שורה של אתרים, ללקוחות גדולים וקטנים כאחד. בין לקוחותיה הגדולים של סייברסרב בהווה, ניתן למנות את תאגיד השידור הישראלי, 103fm (ותחנת-הבת "צפון 104.5fm"), מוזיאון הילדים חולון, דן, קווים, מפעל הפיס, האגודה למלחמה בסרטן, רשת מכוני הכושר Space ועוד. בעבר, הקימה החברה ואחסנה גם את אתר Eco99fm, ואת אתר "ThePost", שהיה גרסה מוקדמת לאתר "מעריב", בתקופה שבה מעריב פורקה וחלק ממנה נמכר לקבוצת ישראל היום (אתר nrg עבר לבעלותה) ואילו החלק האחר, "מעריב", נמכר לידי איש העסקים אלי עזור. גם אתר Forbes ישראל באותה התקופה אוחסן ופותח על ידי סייברסרב.

הפריצה לשרתי סייברסרב

ב-29 באוקטובר 2021 פרצה קבוצת "Black Shadow" את שרתי החברה וגרמה להשבתתם. חלק גדול מאתרי החברה ירד מהרשת ולא חזר זמן רב לאחר מכן. בין האתרים שנפרצו היה אתר "כאן בלוג" של תאגיד השידור הישראלי, אתר מכון מור, אתר חברת קווים, אתר חברת דן, אתר 103fm (ואתר התחנה-הבת 104.5fm) ואתר "אטרף".

בעוד שחלק מהאתרים שנפרצו ומידע מתוכם דלף לא הכילו מידע רגיש, שניים מהאתרים שמהם דלף מידע כללו מידע רגיש מאוד, כאשר במרכז האירוע ניצב אתר "אטרף". לצד הדלפות המידע שפרסמה הקבוצה אודות משתמשי האתר, פרסמה הקבוצה גם הדלפות אודות לקוחות של מכון מור ומידע רפואי שלהם, וגם מידע אודות משתמשי השירות של חברת קווים.[1] יום למחרת האירוע, ב-30 באוקטובר 2021, הגיבה החברה בעמוד הפייסבוק שלה לראשונה על התקיפה.[2] בהמשך הפנתה סייברסרב אצבע מאשימה אל חברת "נטויז'ן", אשר לטענתה מאחסנת היא את האתרים, ולא חברת "סייברסרב". "נטויז'ן" השיבה כי סייברסרב "שכרה שירותי אירוח אתרים ללא הגנת סייבר".[3]

ב-3 בנובמבר 2021 הודיעה הרשות להגנת הפרטיות כי פתחה בחקירה נגד "סייברסרב", והוטל איסור על חברת סייברסרב להעלות בחזרה את אתר "אטרף".

בעקבות האירוע

כשבוע לאחר מכן, חלק גדול מהאתרים שנפרצו (ובמיוחד אתר "אטרף" ואתר "מכון מור") לא שבו לפעילות, וגם לא ידוע האם ומתי ישובו לפעילות. באתר "מכון מור" זמין רק עמוד אחד - עמוד "תוצאות בדיקה" המצריך התחברות עם פרטים אישיים על מנת לצפות במידע רפואי.

ב-4 בנובמבר 2021 הוגשה בקשה לתובענה ייצוגית כנגד חברת "סייברסרב".[4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

CyberServe33358876Q111090991