778 (מפעל ריבות)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמליל המותג מ-1985 עד נובמבר 2006

778 הוא מותג ריבות וקונפיטורות ישראלי בבעלות יוניליוור, שנוסד ופעל במושב בית יצחק עד לשנת 1993. נכון ל-2025, מוצרי המותג מיוצרים במפעל "קונפיטורות לה-ארדנייז" בבלגיה.

הסמטה במושב שבה הוקם ופעל 778 נקראת על שמו "סמטת 778". כיום מבנה המפעל שבבית יצחק משמש את מחלבות גד.

היסטוריה

המפעל הוקם בשנות ה-50 במושב בית יצחק על ידי שתי אחיות ילידות אנגליה, פיי אייזקס וקרולין בנג׳מן, שהתיישבו עם משפחתן בבית יצחק. הן בישלו בביתן קונפיטורת תות שדה ושיווקו אותה. מקור השם 778 הוא צירוף הכתובות של שתיהן - משק 77 ומשק 78 בבית יצחק. במהלך השנים הן הקימו מפעל קטן ליד ביתן, שבו ייצרו קונפיטורות שונות. לימים רכש את המפעל עוזרה ונהגה של פיי אייזקס, בלפור חלפון.[1][2]

ב-1980 נרכש המפעל על ידי חברת "תוצרת מזון ישראלית" (תמ"י), שהייתה דאז בבעלות קונצרן "כור" ומשפחת פקטור מגרמניה.[3] המפעל שודרג והמוצרים יוצרו בשיטות מודרניות יותר.

ב-1993 עבר מפעל 778 מבית יצחק למפעל תמ"י בחדרה. במסגרת מהלך זה השתנו שיטות העבודה, שופרו המוצרים והמבחר גדל.[4] ב-2004 יוניליוור סגרה את המפעל בחדרה והעבירה את ייצור מוצרי 778 למפעל בחיפה.[5]

בשנת 2000 עברה בעלות המותג לחברת יוניליוור, בעקבות רכישתה את חברת המזון האמריקאית Best Foods, הבעלים של חברת "תוצרת מזון ישראלית" (בסט פודס השלימה את רכישת תמ"י 3 שנים לפני כן).

בנובמבר 2006 עבר המותג מהלך רענון שכלל עיצוב לוגו חדש, החלפת הצנצנות מצנצנות עגולות לצנצנות מרובעות ויצירת מראה אחיד לכל סדרת המוצרים. כמו כן, הושקו טעמים חדשים של קונפיטורות, שהחליפו טעמים ישנים.[6]

ב-2018 הופסק ייצור מוצרי 778 בישראל. בנובמבר 2018 הושקו מוצרי המותג במתכון חדש,[7] ועיצוב חדש[8] בעקבות מעבר הייצור למפעל "קונפיטורות לה-ארדנייז" (Confiture l'Ardennaise) בבלגיה. טעמים מסוימים, כמו קונפיטורת פובידל, יצאו מהמגוון במסגרת מהלך זה.[9]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

778 (מפעל ריבות)41775971