תימול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תימול (באנגלית: Thymol) הוא נגזרת מונו-טרפנית פנולית של צימן, C10H13OH, איזומרי עם קרבקרול. הוא מצוי בעיקר בשמן הקורנית והוא ממוצה כחומר גבישי לבן ריחני בעל כושר חיטוי גבוה. הוא מסיס בכהלים, בשומן ובשמן, ואך במידה מועטת במים. השימוש בתימול נעשה בעיקר עבור תכונותיו האנטיספטיות, אנטיבקטריאליות ואנטי-פטרייתיות. משתמשים בו כחומר מחטא בשטיפות פה מסוימות, לריסון קרדית הוורואה בכוורות הדבורים, להשמדת נבגי פטריות בספרים בעלי נזקי עובש לפני כריכתם המחודשת, ועוד.
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: תימול |
21833490תימול