בית הספר רנה קסין
מבט ממעלות דפנה לכוון הכניסה לבית הספר רנה קסין |
בית הספר התיכון השש-שנתי על שם רנה קסין פועל בשכונת מעלות דפנה בירושלים.
היסטוריה
בית הספר נוסד בידי חברת אליאנס (כי"ח), ופועל ברוח ההומניזם שייצג פרופ' קסין. בית הספר נחנך בספטמבר 1974 בנוכחות פרופ' קסין[1].
בראשית שנות השמונים סופח מבנה בית הספר הישן של שכונת שמואל הנביא שיצא משימוש, בית הספר מוריה, אל בית הספר רנה קסין שהעביר אליו את שכבת כיתות ז'.
בית הספר התפרסם בסוף שנות ה-90 כאשר אחדים מבוגריו נהרגו בפעולות צבאיות ובפיגועים בתקופה קצרה[2]. בעשור הראשון של המאה ה-21 הוא שוב עלה לכותרות בשל איחוד עם חטיבת הביניים במסגרת היערכות לשינויים הדמוגרפיים בירושלים[3], והעובדה שרבים מהמורים בו מועסקים כעובדי קבלן המפוטרים כל קיץ, בכדי לחסוך בתשלומי שכר[4].
החל משנת 2013, בית הספר שייך לרשת "דרכא"[5].
אופי בית הספר
במקום לומדים תלמידים חילונים מהשכונות הצפוניות של ירושלים. מתוך עמדה כי האדם נמצא במרכז, וכי לכל אדם הזכות לשוויון הזדמנויות, בית הספר אינו מסנן תלמידים ואין בו הנשרה עד לסיום הלימודים.
בית הספר שירות בעיקר את תלמידי ארבע שכונות הבריח כמו גם את תלמידי שכונות שמואל הנביא וצמרת הבירה הסמוכות אליהן. כן למדו בו תלמידים משכונות חדשות באזור בטרם נוסדו תיכונים באותן שכונות. בית הספר רנה קסין נחשב לאחד המובילים בירושלים וייחודו היה בהוראת הצרפתית בו כשפה שנייה, כמקצוע חובה.
בבית הספר היו חטיבת ביניים וחטיבה עליונה. בחטיבה העליונה היו מספר מגמות, מגמה פיזיקלית, כימית, ביולוגית, ספרותית, סוציולוגית, תיירותית (הכשרת סוכני נסיעות) ומגמה להכשרת עובדי משרד. תלמידים שממוצע ציוניהם היה נמוך מרף מסוים בסוף כיתה ט', לא הורשו לעבור לתיכון.
חטיבת הבניים מנוהלת על ידי חגי הלל ובית הספר התיכון מנוהל על ידי דוד גלוזנר[6]. בית הספר הופיע ברשימת "בתי הספר הערכיים בישראל" חמש פעמים, מאז קיים הדירוג.
בבית הספר לומדים כ 450 תלמידים.
בבית הספר מתקיימת תוכנית "יום הפעילות", ובמסגרתו כל תלמידי בית הספר יוצאים בכל שבוע להשתתף בפעילות חברתית-קהילתית-תרבותית, מכיתה ז' ועד י"ב. מדובר בתוכנית החברתית המקיפה ביותר בבית ספר בישראל.
בוגרים
עם בוגריו הנודעים נמנים: חברי הכנסת לשעבר מוסי רז ואראל מרגלית, שדר הרדיו והטלוויזיה יואב לימור, החזאי והמנחה דני רופ, הסופר והעיתונאי דב אלבוים, במאי הקולנוע איתן פוקס, הבמאי והתסריטאי דני סירקין, עורך הדין ופעיל השמאל מיכאל ספרד וכתב ומגיש החדשות ינון מילס.
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של בית הספר רנה קסין
- בית הספר רנה קסין, ברשת החברתית פייסבוק
- רנה קסין דרכא, ירושלים, באתר של רשת "דרכא"
הערות שוליים
- ^ רנה קאסן הגיע לחנוכת בי"ס על־שמו במז' ירושלים, דבר, 9 בספטמבר 1974
- ^ דניאל בן סימון, "חולפות בראשי תמונות של הנכדים שלי מנסים לפתור את הסכסוך", באתר הארץ, 21 במרץ 2002
- ^ יולי חרומצ'נקו, לא תיסגר חטיבת הביניים ב"רנה קסין" בירושלים, באתר הארץ, 16 ביולי 2004
- ^ אסף שטול-טראורינג, מאבקם של "מורי הקבלן": הגישו תלונה למשרד התמ"ת על פגיעה בזכויות ההעסקה שלהם, באתר הארץ, 28 ביוני 2011
- ^ דרכא רנה קסין: הכירו את בית הספר המשלב למידה מעולה ותרבות ברמה הגבוהה בארץ, באתר כל העיר, 29 בדצמבר 2018
- ^ משרד החינוך, באתר הכל אודות מוסדות החינוך
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] בית הספר רנה קסין26766347