ת'ום
(הופנה מהדף תום (רוטב))
תוּם או תוּמיה (בערבית לבנטינית: ْتُوم – שום) הוא רוטב שום המצוי בשימוש בלבנט. בדומה לאיולי פרובאנס, ישנן וריאציות רבות המכילות שום, מלח, שמן זית או שמן צמחי, ומיץ לימון, שמועכים אותו באופן מסורתי באמצעות עלי ומכתש מעץ.[1] יש גם וריאציות פופולרית במקומות רבים, כגון העיירה זע'רתא, בלבנון, שם מוסיפים נענע.[2]
שימושים
סלסת תוּם (רוטב שום) משמשת כמטבל, במיוחד עם צ'יפס, עוף וארטישוק, ובכריכי לבנטין, במיוחד כאלה המכילים עוף. הרוטב מוגש בדרך כלל עם מנות עוף בגריל.
הערות שוליים
29539518ת'ום