תה מותסס
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תה מותסס (אנגלית: fermented tea או post-fermented tea, סינית: 黑茶 מילולית- תה שחור או תה כהה) הוא אחד מששת סוגי התה הקלאסים. עלי תה מסוג זה עברו התססה על ידי מיקרואורגניזמים במשך מספר חודשים עד מספר שנים. סוג התה המותסס המפורסם ביותר הוא תה פו-אר, תה מותסס ממחוז יונאן אשר בסין. תה זה כל כך פופולרי ביחס לשאר סוגי התה המותסס עד כי במערב לעיתים מבלבלים בין המונח "תה מותסס" לשם "פו-אר".
התססת עלי התה משנה את הרכב התה ברמה הכימית, ומשנה את טעמו וריחו. לרוב ההתססה מעדנת את עפיצות משקה התה ואת מרירותו, ומשפרת את טעם הלוואי ותחושת הפה במהלך שתיית התה. רוב המוחלט של התה המותסס מיוצר בסין, וחלקו הקטן ביפן.
תה מותסס הוא סוג התה היחיד שנהוג לדחוס כיום. היסטורית היו מספר סוגי תה שהיו נדחסים לצורך הובלה, אך מנהג זה דעך בכל שאר סוגי התה.
22382804תה מותסס