תהדיג
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

באיראן, תהדיג (פרסית: ته دیگ, מילולית: תחתית הסיר) היא מנה נפוצה מהמטבח הפרסי המורכבת מאורז פריך ומקורמל[1] מתחתית הסיר בו מבושל אורז הפילאף.[2]
לפעמים במקום סיר בו האורז בשכבה התחתונה וכך הוא יוצא פריך, יוצקים תחילה כמות קטנה של שמן או שומן כבש לסיר, לאחר מכן מניחים מרכיבים שונים של המנה בתחתית הסיר ומעליהם אורז.[3] וריאציות של שכבת הטהדיג כוללות גם יוגורט מעורבב עם זעפרן, שכבה דקה של לחם כלשהו, תפוחי אדמה, דלעת, עגבניות, גזרים, תרד, חסה, סלקים, חציל ופירות כמו דובדבן חמוץ.[4]
הערות שוליים
- ↑ "Tahdig". www.splendidtable.org. אורכב מ-המקור ב-22 ביוני 2020. נבדק ב-2020-01-28.
{{cite web}}
: (עזרה) - ↑ Louie, Elaine (9 בינואר 2008). "From an Iranian Cook, the Taste of Memory". The New York Times. ארכיון מ-23 באוגוסט 2017. נבדק ב-2008-12-28.
{{cite news}}
: (עזרה) - ↑ "۸ مدل ته دیگ که هر ایرانی باید بلد باشد" [models of Tedig that every Iranian should know]. IRNA (בפרסית). 7 ביולי 2020.
{{cite web}}
: (עזרה) - ↑ "Tahdig with Lettuce - My Persian Kitchen". My Persian Kitchen (באנגלית אמריקאית). 2010-10-13. ארכיון מ-2017-07-10. נבדק ב-2017-08-23.
תהדיג41493420