שף ניקולאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית שף ריקה. שף ניקולאי (1914 – אוקטובר 1973) הוא הכינוי של יצחק ניקולאי-נירן, שף ישראלי בולט ומחבר ספרי בישול.

אודות

נולד ב-1914. ב-1962 ייסד את המערך הקולינרי של בית הספר למלונאות "תדמור", ובמשך כעשור ניהל את מחלקת הטבחות שם.

שימש כשופט בתחרויות "מלכת המטבח".

ב-1972 החל להגיש בגלי צה"ל תוכנית בשם "שף ניקולאי מכין מנות קרב".

שימש כפרנזטור של חברות שונות, ביניהן פזגז ותנורי שביט.

עסק גם בציור.

מת מהתקף לב בעיצומה של מלחמת יום הכיפורים. על שמו נקראה ספריה בבית הספר "תדמור".

ספריו

  • "המטבח הקר" (עם חנן אפרים), 1966.
  • "בשר עוף דגים רטבים" (עם חנן אפרים), 1970.
  • "מרקים מנות ביניים מאכלי ביצים ירקות" (עם חנן אפרים).
  • "עוגות, מנות אחרונות, גלידה" (עם טיבי דגן וחנן אפרים), 1974.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35120640שף ניקולאי