שייק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שייק פירות
שייק ירקות

שֵׁייק (או קְצִיף) הוא משקה קר מעורבב העשוי לרוב מפירות או ירקות בשילוב בסיס נוזלי. בנוסף לפירות וירקות, שייקים רבים מכילים קרח, ממתיקים כגון סוכר או דבש ורכיבי מזון נוספים. בסיסים נוזליים נפוצים הם מים, חלב, מיצי פירות, יוגורט וגלידה.

לרוב, הכנת שייקים מתבצעת באמצעות בלנדר, מערבל או מעבד מזון.

שייקים יכולים להוות תחליף לארוחה קלה או ארוחה מלאה, תלוי ברכיבים מהם מורכב השייק.

היסטוריה

מקור השייקים בברזיל[1] בשנות ה-30 של המאה ה-20, כמשקאות מעורבבים המכילים פירות טריים. שייקים של פירות הפכו נפוצים בארצות הברית בשנות ה-60, כאשר חנויות גלידה וחנויות בריאות החלו במכירתם. החל משנות ה-90, ניתן למצוא מקומות רבים המוכרים שייקים, בהם בתי קפה ומסעדות. כיום ניתן למצוא גם שייקים מוכנים מראש הנמכרים בבקבוקים סגורים.

יתרונות בריאותיים

בשייק ישנם מספר יתרונות בריאותיים:

  • רכיבי המזון מפורקים בזמן ההכנה לחלקים זעירים המאפשרים עיכול טוב ומהיר יותר.
  • שתיית השייק תוך פרק זמן קצר לאחר הכנתו, מונע איבוד ויטמינים אשר מתחמצנים במגע עם אוויר ואשר מוגנים לרוב על ידי קליפת הפרי או הירק.
  • מתאפשרת צריכת רכיבי מזון בריאותיים אשר אכילתם בנפרד קשה לאנשים מסוימים, כדוגמת זרעים, גרעינים, חלבונים, סיבים תזונתיים, מינרלים וכדומה.

סוגי שייקים

  • שייק בריאות
  • שייק פירות
  • שייק ירקות
  • מילקשייק
  • שייק ספורטאים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שייק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Brown, Ellen (2005). The Complete Idiot's Guide to Smoothies. מסת"ב 1-59257-318-5.



הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0