רקומלו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רקומלו
ρακόμελο

רקומלויוונית: ρακόμελο; (מ-ρακή, כלומר ראקי, ומ-μέλι, כלומר דבש) הוא משקה אלכוהולי מעורב יווני.[1] זהו אלכוהול לעיכול, המשמש באופן מסורתי על ידי יוונים רבים כתרופה ביתית לכאב גרון או שיעול.[2]

סוגים

רקומלו עשוי מתערובת של ראקי או ציפורו ושני הסוגים הם ברנדי פומאס (מקליפות וגרגירי ענבים). התיבול המקובל שלו הוא קינמון והל או עשבי תיבול מקומיים אחרים. המשקה מיוצר בכרתים ובאיים נוספים בים האגאי וביבשת יוון. המשקה נצרך בחורף כמשקה חם. רקומלו נמכר בחנויות אלכוהול כבר כמשקה מוכן ומבוקבק.

משקה דומה הוא ראקי אפוי, שהוא משקה אזורי של האי אמורגוס, המכונה פסימני (psimeni), העשוי ראקי, סוכר ותבלינים, ומוגש בטמפרטורת החדר. ראקי אפוי מכיל יותר תבלינים מאשר רקומלו, שבדרך כלל מכיל רק קינמון.[3]ראקי אפוי זמין גם מעורב ומבוקבק, מוכן לצריכה (מוגש בטמפרטורת החדר).[3]

הרכב

מתכון כללי של רקומלו הוא 1–2 כפיות דבש על כל 4 שוטים של ראקי, יחד עם ציפורן אחת וכפית קינמון, שמשתנה לפי הטעמים השונים.[3]

הערות שוליים

  1. ^ "Rakomelo".
  2. ^ "Rakomelo". My Little Greek Food Book. 2012. נבדק ב-13 באפריל 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ 3.0 3.1 3.2 "Rakomelo a warming winter drink". The Great Greek Food. 29 בנובמבר 2010. נבדק ב-3 במרץ 2014. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37602349רקומלו