קרם קוקוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קארי חסילונים עם קרם קוקוס

קרם קוקוס הוא מוצר המיוצר מפרי הקוקוס. הוא דומה מאד לחלב קוקוס, אבל מכיל פחות מים. ההבדל העיקרי הוא הצפיפות של שני המוצרים. קרם הקוקוס הוא דחוס יותר, ומרקמו דומה למשחה, ואילו חלב קוקוס הוא בדרך כלל נוזלי. קרם קוקוס משמש כמרכיב בבישול, והוא בעל טעם מתון לא מתוק.

לעיתים ממתיקים את קרם הקוקוס, לשימוש בקינוחים ובמשקאות כמו פינה קולדה.[1] הקרם המומתק הוא מרכיב מרכזי של קינוחים רבים שמקורם במדינות דרום-מזרח אסיה, בהן וייטנאם, קמבודיה, תאילנד, מלזיה, סינגפור ואינדונזיה. זה הוא גם מרכיב חשוב במטבח הפולינזי.

קוקוס מוקרם הוא גוש "בשר" קוקוס דחוס אשר יובש מעט, ונמכר בגוש שעוותי.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ "Coconut milk, cream, and sweetened cream". ochef.com.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24731277קרם קוקוס