קרם פרש
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קרם פרש (מצרפתית: crème fraîche) הוא מוצר חלבי, דומה לשמנת חמוצה המכיל בין 30% ל-45% שומן ובעל pH של כ-4.5. הוא מיוצר על ידי התססה של חיידקים, אך סמיך יותר וחמוץ פחות משמנת חמוצה. טעמו שמנתי, חלבי ומתוק עם ארומה חמצמצה.
קרם פרש נפוץ כרוטב במנות אחרונות, כיוון שאינו מתפרק בבישול הוא משמש להקרמה והעשרת מרקים וקדרות. משתמשים בו גם כתחליף לשמנת חמוצה וכתחליף לחמאה במריחה על לחם.
מקור המוצר בצרפת, אך כיום ניתן למצוא אותו במדינות רבות וגם בישראל.
קישורים חיצוניים
- ענבל קליין, שובו של הקרם פרש (או שלא), באתר ynet, 24 במאי 2006
22175909קרם פרש