קורדון בלו (מאכל)
מראה

| מנת קורדון בלו שווייצרית | |
| מאכלים | |
|---|---|
| מוצא | שווייץ |
| אופן הגשה | עיקרית |
| מרכיבים עיקריים | חזה עגל/חזיר/עוף, גבינה, שינקן |
קורדון בלו (בצרפתית: Cordon bleu) הוא מאכל שווייצרי העשוי מבשר (לרוב חזה עגל/חזיר או חזה עוף), ממולא בגבינה (לרוב אמנטל, גרוייר או פרמזן) ופרוסת שינקן, מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן או חמאה.
מקור השם קורדון בלו מצרפתית, ומשמעותו "סרט כחול"[1].
קישורים חיצוניים
- Chicken Cordon Bleu, באתר The Food Timeline (באנגלית).
הערות שוליים
- ↑ פרוספר מונטיין, לארוס גסטרונומיק, שנייה, ניו יורק, ניו יורק: Crown, 2001, עמ' 340, מסת"ב 0-609-60971-8. (באנגלית).
קורדון_בלו_(מאכל)22055864Q429518
