קול הלשון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קול הלשון
תחום שיעורי תורה
תקופת הפעילות 1984–הווה (כ־41 שנים)
https://www2.kolhalashon.com/#/regularSite/home

קול הלשון הוא ארגון שהוקם בשנת 1984 - תשמ"ד הארגון פועל להפצת שיעורי יהדות (אודיו ווידאו) מגוונים לצד נושאי אקטואליה שונים ושיעורי מדע פופולרי, חיים ומוקלטים, באמצעים מגוונים.

נכון לשנת ה'תשפ"א קיימים באתר הארגון מעל שלושה מיליון שיעורי אודיו, ולמעלה מ-200,000 שיעורי וידאו[1][דרוש מקור], הניתנים על ידי מגוון גדול של רבנים[2], ומיועדים לגברים, נשים וילדים) והם נאמרים במספר שפות[3].

פעילות הארגון

הארגון מפיץ את השיעורים במספר אופנים:

  • קווי מידע קולי עם מספרי טלפון קליטים בישראל ובמקומות נוספים בעולם, עם אפשרויות של הרצת שיעור קדימה ואחורה; שמירת התקשרות אחרונה - באופן המאפשר שמיעה מהשנייה בה הופסק השיעור בפעם הקודמת ועוד פונקציות מתקדמות.
  • אתר אינטרנט המסודר לפי קטגוריות וקטגוריות משנה. ניתן לבחור שיעורים על פי רבנים, נושאים, קהל יעד ועוד. ניתן לשמוע את השיעורים דרך האתר או להוריד אותם שיעורים למחשב האישי. האתר (והיישומון) זמין לגלישה לקהל החרדי גם בסינונים הקפדניים ביותר.
  • יישומון (אפליקציה) קול הלשון, עם אפשרות האזנה וצפיה לכל תוכני האתר.
  • עמדות הטענה במקומות מרכזיים רבים שאליהן ניתן לחבר נגנים באמצעות כבלי USB ו'להטעינם' בשיעורים הרצויים בפורמט MP3.

החל משנת תשע"א הוספה האפשרות להעלות לאתר קטעי וידאו תורניים או חסידיים, על ידי משתמשים.

כיום אף פותחה אפליקציה למשתמשים עם אפשרות האזנה לכל תוכני האתר.

באתר קיימים מגוון ספרים תורניים וכן חידוני טריוויה על פרשת השבוע, גמרא ונושאים שונים, הזמינים להורדה באתר. משנת ה'תשפ"א החל הארגון גם בהוצאת ספרים, בעיקר עם תמונות המחשה תלת מימד.

באתר קיים שירות "בנק התורה", המאפשר לכל אדם לפתוח חשבון ולהקליט ולאחסן את שיעורי התורה שלו, לשתף עם חברים, או לפתוח לצפיה חופשית.

באתר קיימת אפשרות עבור מוסדות לימוד לנהל קווי תוכן מתקדמים והקלטה של כל השיעורים. בתקופת הקורונה הצטרפו אלפי רבנים, מוסדות וארגונים חרדיים, ללמידה מרחוק דרך מערכת קול הלשון[דרוש מקור].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שיעורי הוידאו מגוונים, וחלקם עוסק בנושאים כמו בריאות אסטרונומיה ונושאים נוספים הזקוקים להמחשות ויזואלית.
  2. ^ על אף שהאתר מוגדר כאתר חרדי, הרי שיש בו גם שיעורים מאת רבנים דתיים לאומיים.
  3. ^ עברית, אנגלית, יידיש, צרפתית, רוסית ובוכרית, ספרדית, הונגרית, פורטוגזית, פרסית, הולנדית, פולנית, גרמנית, גרוזינית, שווייצרית, מרוקאית, איטלקית, פלמית
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קול הלשון32301027Q7221056