קאלה בהונה
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל |
| מטבח | בנגלדשי |
| אזור מוצא | צ'יטגונג |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | בשר בקר |
קאלה בהונה (בבנגלית: কালা ভুনা; באנגלית: Kala Bhuna) הוא מאכל בנגלדשי בשרי המבושל בבישול איטי ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].
המאכל עשוי לרוב מבשר בקר, אך ניתן להכינו גם מבשר כבש, שלהם מוסיפים קארי, פלפל שחור ומלח ומטגנים או מבשלים בבישול ארוך ואיטי[2].
קאלה בהונה מוזכר לראשונה במאה ה-17 ונהוג לאכול אותו בחתונות ובתקופת הרמדאן.
שם המאכל נגזר מהמילה קאלה (Kala) שפירושה טיגון בצ'יטגונית ובהונה (Kala) שפירושה שחור באורדו.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת קאלה בהונה, באתר Banglarrannaghor
הערות שוליים
- ↑ Kala-Bhuna—The Signature of Chittagong
- ↑ Maumita Paul, Chattagram er Kala Bhuna, Experiences of a Gastronomad, 2019-04-09 (באנגלית בריטית)
קאלה בהונה34957147Q85176137