קאולון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית עיר ריקה

מבט מקאולון דרומה לעבר האי הונג קונג
קאולון מכיוון האי הונג קונג

קַאוּלוּןסינית: 九龍) הוא מחוז ותחום מנהלי בהונג קונג, הרפובליקה העממית של סין. המחוז ממוקם בכל שטח חצי האי קאולון וקאולון החדשה. קאלון ממוקמת מצפון לאי הונג קונג, ומדרום לטריטוריות החדשות. בשנת 2000 גרו בקאולון 2,071,000 תושבים[1], בצפיפות של 44,000 איש לקילומטר רבוע. שטחו הכולל של חצי האי הוא 47 קמ"ר.

חצי האי קאולון מחובר לטריטוריות החדשות בצפון, המתחברות לשטח סין גופא מעבר לנהר סאם צ'אן.

משמעות השם

האגדה מספרת כי קיסר סין האחרון של תקופת שושלת סונג הדרומית, נתן לחצי האי את שמו, כשעמד על גבעה ואמר "רואה אני שמונה דרקונים" (בסינית לון - דרקון) כשכוונתו הייתה לשמונה הגבעות המתנשאות בחצי האי (פסגת קאולון, דונג שאן, מצבת טייט, היכל המקדש, רכס החד-קרן, סלע האריה, היכל המשואה וקינו של קרואו). אחד מפקודיו אמר "אני רואה תשעה דרקונים" כשכוונתו הייתה לקיסר העומד לפניו. מאז, כך לפי האגדה, נקרא המקום גַאו (תשע) לוּן (דרקון).

היסטוריה

חלקה הדרומי של קאולון והאי סטונקאטרס, הועברו לבריטניה מידי שושלת צ'ינג כחלק מההסכם שנחתם בועידת פקין. במשך שנים רבות נודע חצי האי כאזור בלתי מפותח, אשר שימש את הבריטים בעיקר כאזור ציד-נמרים.

החלק הצפוני המכונה קאולון החדשה, הוחכר לבריטים בשנת 1898 כחלק מהטריטוריות החדשות למשך 99 שנה. עם זאת, במהלך השנים הפכה קאולון החדשה למזוהה עם קאולון, ולא כחלק מהטריטוריות החדשות, למעט רשויות המס שעדיין מחשיבות את קאולון החדשה כחלק מהטריטוריות החדשות.

פיתוחה של קאולון החל בתחילת המאה ה-20, עם הקמתה של רכבת קאולון-קנטון, נמל קאולון ונמל התעופה קאי טאק. בניינים גבוהים רבים החלו להבנות בקאולון, וקאולון נודעה כאזור דחוס, בעיקר אחרי מלחמת העולם השנייה, כאשר נבנו משכנות עוני לפליטים שברחו מסין. ב-1 ביולי 1997 הוחזרה קאולון לרפובליקה העממית של סין, יחד עם הטריטוריות החדשות והאי הונג קונג.

אזורים

קאולון מחולקת לחמישה אזורים:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאולון בוויקישיתוף
ויקימסע מדריך למטייל בנושא קאולון בוויקימסע

הערות שוליים

  1. ^ מתוך 7 מיליון תושבי הונג קונג


ערך זה הוא קצרמר בנושא גאוגרפיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קאולון28531948Q239143