פתוש
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פתוש או פאתוש (בערבית: فتوش) הוא סלט מהמטבח המזרח תיכוני, העשוי מפיסות פיתה מטוגנת, בשילוב עם ירקות כגון צנונית, מלפפון או עגבנייה, ולעיתים גם חסה או פטרוזיליה.
מטרתו של הסלט - לעשות שימוש חוזר ולנצל פיתה שהתייבשה. מקורו של הסלט במטבח הלבנוני והוא הפך נפוץ מאד בישראל[1].
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון לסלט פטוש של השף מוחמד נאשף באתר וואלה
- מתכון לסלט פטוש באתר "השולחן"
- מתכון לסלט פטוש עם חצילים של נוף עתאמנה אסמעיל
הערות שוליים
26294882פתוש