פתוש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פתוש

פתוש או פאתושערבית: فتوش‎) הוא סלט מהמטבח המזרח תיכוני, העשוי מפיסות פיתה מטוגנת, בשילוב עם ירקות כגון צנונית, מלפפון או עגבנייה, ולעיתים גם חסה או פטרוזיליה.

מטרתו של הסלט - לעשות שימוש חוזר ולנצל פיתה שהתייבשה. מקורו של הסלט במטבח הלבנוני והוא הפך נפוץ מאד בישראל[1].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פתוש בוויקישיתוף

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא המזרח התיכון ובנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26294882פתוש