לדלג לתוכן

פיניניאנג מנוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
פיניניאנג מנוק
Pininyahang Manok
מאכלים
סוג מרק
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר עוף

פיניניאנג מנוקפיליפינית: Pininyahang Manok) הוא מרק מהמטבח הפיליפיני, המבושל בחלב קוקוס, עוף ואננס.[1][2]

המרק מבושל עם עוף, אננס, גזר, תפוחי אדמה, פלפל, שום, בצל, ומלח שאותם מערבבים יחד ומבשלים בעם חלב קוקוס ומים.[3]

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס קורנפלור, גבינה, נקניקיות, ביצים או עגבניות.[4]

נהוג לאכול את המאכל כמנה עיקרית ובליווי אורז לבן, בצל ירוק ואגוזי קשיו.[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיניניאנג מנוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Vanjo Merano, Pininyahang Manok Recipe (Pineapple Chicken), Panlasang Pinoy, ‏2020-12-13 (באנגלית)
  2. Raymund, Pininyahang Manok, Ang Sarap (A Tagalog word for "It's Delicious"), ‏2013-10-21 (באנגלית)
  3. Lalaine Manalo, Pininyahang Manok, Kawaling Pinoy, ‏2024-03-03 (באנגלית)
  4. Pininyahang Manok Recipe (Creamy Chicken with Pineapples) – Yummy Recipes, recipes.snydle.com (באנגלית)
  5. Angelo Comsti, From Our Table to Yours: A Collection of Filipino Heirloom Recipes & Family Memories, Marshall Cavendish International (Asia) Private Limited, 2013-07-15, מסת"ב 978-981-4516-90-7. (באנגלית)

פיניניאנג מנוק41206149Q60762598