פיניניאנג מנוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיניניאנג מנוק
Pininyahang Manok
מאכלים
סוג מרק
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר עוף

פיניניאנג מנוקפיליפינית: Pininyahang Manok) הוא מרק מהמטבח הפיליפיני, המבושל בחלב קוקוס, עוף ואננס.[1][2]

המרק מבושל עם עוף, אננס, גזר, תפוחי אדמה, פלפל, שום, בצל, ומלח שאותם מערבבים יחד ומבשלים בעם חלב קוקוס ומים.[3]

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס קורנפלור, גבינה, נקניקיות, ביצים או עגבניות.[4]

נהוג לאכול את המאכל כמנה עיקרית ובליווי אורז לבן, בצל ירוק ואגוזי קשיו.[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיניניאנג מנוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Vanjo Merano, Pininyahang Manok Recipe (Pineapple Chicken), Panlasang Pinoy, ‏2020-12-13 (באנגלית)
  2. Raymund, Pininyahang Manok, Ang Sarap (A Tagalog word for "It's Delicious"), ‏2013-10-21 (באנגלית)
  3. Lalaine Manalo, Pininyahang Manok, Kawaling Pinoy, ‏2024-03-03 (באנגלית)
  4. Pininyahang Manok Recipe (Creamy Chicken with Pineapples) – Yummy Recipes, recipes.snydle.com (באנגלית)
  5. Angelo Comsti, From Our Table to Yours: A Collection of Filipino Heirloom Recipes & Family Memories, Marshall Cavendish International (Asia) Private Limited, 2013-07-15, מסת"ב 978-981-4516-90-7. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פיניניאנג מנוק41206149Q60762598