פטאסקה שחורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פטאסקה שחורהרומנית: Fetească Neagră) הוא זן ענבי יין רומני מקומי.

ענבים מזן פטאסקה משמשים לייצור יין אדום יבש או חצי יבש או מתוק בעל ניחוח של צימוקים שחורים. היין בגוון אדום וטעמו מתעדן ומתעשר עם הזדקנותו.

כרמים של פטאסקה מצוים במולדובה ובמונטניה.

תכולת הכוהל היא של 12% עד 12.5%.

ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.