פזואלוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פזואלוס
פזואלוס
פזואלוס

פזואלוס (נקרא גם: פיג'ואלס, דבלה או דבלאס) הוא מאפה מסורתי לפורים הנחשב למקבילה הספרדית לאוזן המן של המטבח האשכנזי. הפזואלו הוא בצק דק, מטוגן ופריך העשוי מקמח והרבה ביצים. יהודים טורקיים נוהגים להוסיף ברנדי לבצק, בעוד שיהודי לוב תוניס ומרוקו (לגרסה המרוקאי ראה שבקייה) אוכלים את הפזואלוס עם קינמון וסירופ. הפזואלוס דומים בסגנונם לפסטינוס האנדלוסיים, על אף שהאחרון נאכל עם דבש.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פזואלוס בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פזואלוס40696103Q5274381