פורטל:פיזיקה/מדף הספרים/גלריה
גלריית מדף הספרים
לעריכת הגלריה לחצו על המספר בכותרת ואחר כך "עריכה".
1
ריצ'רד פיינמן, התאוריה המוזרה של אור וחומר, תרגם: דודו פונדק, הוצאת הקיבוץ המאוחד, 1988.
ספר זה הוא סדרת הרצאות של חתן פרס נובל לפיזיקה, ריצ'רד פיינמן, שבה היא מציג את האלקטרודינמיקה הקוונטית, תאוריה שביצירתה יש לו מקום מרכזי. פורטל:פיזיקה/מדף הספרים/618361498
2
דויד רואל, על מקריות וכאוס, תרגם יכין אונא, הוצאת מאגנס, תשס"ב.
הספר מציג לקורא שלל רעיונות של הפיזיקה המודרנית: כאוס, תורת הקוונטים, מכניקה סטטיסטית, אנטרופיה ועוד. בהקדמה לספר כתב המחבר:
- חוקי הפיזיקה הם דטרמיניסטיים. כיצד אפוא מתגנבת המקריות לתיאורו של היקום? מתברר שהדבר קורה בדרכים שונות. נראה גם שישנן מגבלות חמורות באפשרות לחזות את העתיד. בתיאור ההיבטים השונים של המקריות ושל המצבים שאינם ניתנים לצפייה מראש, אציג בעיקר רעיונות מדעיים מקובלים (או לפחות כאלה שניתן לקבלם), ישנים וחדשים. בפרט ארחיב מעט ברעיונות החדשים אודות הכאוס.
3
פול ג' היואיט, פיזיקה לכּל - עקרונות מדע החומר והאנרגיה, בהוצאת מכון ברנקו וייס לטיפוח החשיבה, בתרגום יכין אונא, עליזה אמיתי, יצחק יוגב וצבי עצמון, 1997.
זהו ספר ללימוד פיזיקה לתלמידי החטיבה העליונה, אך יוכל ליהנות ממנו גם מי שאינו נדרש להיבחן על תוכנו. הספר עשיר בתצלומים ובאיורים המלווים את ההסברים שבו. בהקדמה לספר כתב דוד סלע, מנהל גף מדעים וטכנולוגיה במשרד החינוך:
- גישת הספר תואמת את המגמה לעבור משיטת לימוד שבה מושם דגש על שימוש בנוסחאות ופתרון בעיות, לשיטה שבה מתמקד התלמיד בהכרת התופעות הפיסיקליות ובהבנתן באופן מעמיק יותר. הצגת הרעיונות הפיסיקליים תוך התמקדות בהיבט המושגי, ולא הטכני-חישובי, נועדה גם להפרות את דרכי החשיבה הפיסיקלית של התלמידים - ואף זה אחד מיעדיה המרכזיים של הוראת המדעים בתקופתנו.
4
מיצ'יו קאקו, על-מרחב – אודיסיאה מדעית ביקומים מקבילים, בעיוותי זמן ובממד העשירי, הד ארצי הוצאה לאור, תרגום: עמנואל לוטם, 1998.
מיצ'יו קאקו, פיזיקאי בסיטי קולג' של ניו יורק מציג בספר זה את תחומי מחקרו: עולם בעל יותר משלושה ממדים, חורים שחורים, תורת העל-מיתר, חורי תולעת, יקומים מקבילים ועוד.
5
סטיבן ויינברג, חזון התאוריה הסופית, תרגם: עמי שמיר, הוצאת עם עובד / ספרית אופקים, 1997.
סטיבן ויינברג, חתן פרס נובל לפיזיקה לשנת 1979 מציג בספר זה את החיפוש אחר תאוריה סופית של הפיזיקה, והשלכתה על תחום התמחותו, פיזיקה של אנרגיות גבוהות. בהקדמה לספרו כתב המחבר: "בחרתי לטוות את מושגי היסוד של הפיסיקה המודרנית ולארגם במסגרת הדיון על אודות המשמעות שאנו מייחסים לתאוריה הסופית ולדרכים שבאמצעותם אנו מתכוונים להגיע אליה".
6
ריצ'רד פיינמן, התאוריה המוזרה של אור וחומר, תרגם: דודו פונדק, הוצאת הקיבוץ המאוחד, 1988.
ספר זה הוא סדרת הרצאות של חתן פרס נובל לפיזיקה, ריצ'רד פיינמן, שבה היא מציג את האלקטרודינמיקה הקוונטית, תאוריה שביצירתה יש לו מקום מרכזי.
7
עמית הגר, זמן ואקראיות, הוצאת מפה, 2004.
דיון בחץ הזמן ובאקראיות במסגרת הפיזיקה המודרנית. בין השאר נדונים השד של מקסוול, השד של לפלס, החתול של שרדינגר, אנטרופיה ותורת הכאוס.
8
בריאן גרין, היקום האלגנטי, תרגם עמוס כרמל, הוצאת מטר, 2002. תרגום מחודש מאת עמנואל לוטם, 2012.
הספר מציע את תיאורית המיתרים כתאוריה פיזיקלית כוללת, ודן ברעיונות הבסיס שלה, הישגיה ומשמעותה.
9
מיצ'יו קאקו, הפיזיקה של הבלתי אפשרי, תרגם אוריאל גבעון, אריה ניר הוצאה לאור, 2008.
בספר נבחנות פנטזיות פופולריות כגון מהירות האור, קריאת מחשבות ורבות אחרות בשאלה האם כל אותן פנטזיות הן בגדר מדע בדיוני בלבד או ניתנות למימוש (עכ"פ בעתיד) על ידי הפיזיקה.
10
רוברט פ' קריז, המשוואות הגדולות – עשר פריצות דרך במחשבה האנושית, תרגום: חנה עמית, הוצאת כתר, 2011.
הספר עוסק בעשר משוואות בולטות בתולדות המדע וברעיונות שמאחוריהן. שמונה מבין המשוואות הן מתחום הפיזיקה: חוק התנועה השני של ניוטון, חוק הכבידה האוניברסלי, החוק השני של התרמודינמיקה, משוואות מקסוול, המשוואה E=mc², המשוואה של איינשטיין לתורת היחסות הכללית, משוואת שרדינגר ועקרון האי-ודאות של הייזנברג.
בפתח ספרו "קיצור תולדות הזמן" כתב סטיבן הוקינג: "מישהו אמר לי שכל משוואה שאכלול בספר תקצץ את מכירתו במחצית". כתיבת ספר העוסק בעשר משוואות, ואף מכריז על כך בשמו, היא לפיכך אתגר גדול במיוחד. הספר עומד בהצלחה באתגר זה: אף שבראש כל פרק מוצגת המשוואה שבה עוסק הפרק, הספר ממעט בפיתוח מתמטי של המשוואות, ומתמקד בתיאור קריא של הרעיונות והתאוריות שהן מייצגות.
11
סטיבן הוקינג, קיצור תולדות הזמן, תרגום: עמנואל לוטם, ספרית מעריב, 1989.
בספר יש ניסיון להסביר לקורא הלא מקצועי מושגים בתחום חורים שחורים, תורת המיתרים ועוד. הספר אינו קל להבנה לקורא הפשוט, אך הפך לרב-מכר - עד שנת 2002 נמכרו ממנו קרוב ל-10 מיליון עותקים בעשרות שפות. פורטל:פיזיקה/מדף הספרים/1118361501
12
13
14
15
16
17
פורטל:פיזיקה/מדף הספרים/גלריה22319930