פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/גלריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


גלריית מדף הספרים

לעריכת, לחצו על המספר בכותרת ואחר כך "עריכה".

1

דוד הראל, ‏פרקי יסוד במדעי המחשב, סדרת אוניברסיטה משודרת, בהוצאת משרד הביטחון – ההוצאה לאור, 1985

ספר זה יצא לאור בסדרת "אוניברסיטה משודרת", בעקבות הרצאות שנתן מחברו, דוד הראל, בגלי צה"ל. במסגרת יותר מ-300 הספרים שיצאו לאור בסדרה זו, זהו הספר היחיד במדעי המחשב. עם הנושאים שבהם עוסק הספר נמנים: אלגוריתמים, מבני נתונים, שפות תכנות, יעילות אלגוריתמית, אלגוריתמים הסתברותיים ועוד.

2

אנדרו הודג'ס, טיורינג, תרגמה אורה גרינגרד, הוצאת ידיעות אחרונות, 2001.

ספרון זה עוסק בביוגרפיה של אחד ממניחי היסודות למדעי המחשב, המתמטיקאי הבריטי אלן טיורינג. בין השאר עוסק הספר במכונת טיורינג - מודל מופשט לאופן פעולתו של המחשב, במבחן טיורינג - מבחן הבודק האם למכונה כלשהי יש בינה מלאכותית שלא תאפשר להבחין בינה ובין אדם, ובחלקו של טיורינג במאמץ הבריטי במלחמת העולם השנייה לפצח את הצופן של מכונת ההצפנה "אניגמה" של הצבא הגרמני.

3

דוד הראל, ‏אלגוריתמיקה: יסודות מדעי המחשב, תרגום לעברית: תמר אלמוג, ‏האוניברסיטה הפתוחה, 2008 (הספר במיזם פא"ר)

בעקבות ספרו פרקי יסוד במדעי המחשב כתב דוד הראל גרסה מורחבת בשם Algorithmics - The Spirit of Computing, וזה תורגם לעברית לספר שלפנינו. המחבר מציג את הספר בהקדמתו: "ספר זה עוסק במושגים, ברעיונות, בשיטות ובתוצאות שהם בבסיסו של מדע המחשב. אין הוא עוסק בטכנולוגיית מחשבים או בתכנות, אף על פי שהוא מושפע כמובן מנושאים אלה במידה רבה". הספר עוסק באלגוריתמים, נכונותם ויעילותם, חישוביות, מכונת טיורינג ועוד.

4

Donald E. Knuth, The Art of Computer Programming, vol 2 & 3, Addison-Wesley Publishing Company

תיאור של מדף ספרים במדעי המחשב לא יהיה שלם בלי לכלול בו את סדרת ספריו החלוצית של דונלד קנות', The Art of Computer Programming. החלק הראשון בסדרה יצא לאור בשנת 1968, ובו הבטחה לסדרה בת שבעה כרכים. אחריו יצאו לאור עוד שני חלקים, וכל השלושה זכו למהדורות נוספות, מעודכנות ומורחבות. ספרי הסדרה עוסקים בצורה מעמיקה בנושאי יסוד במדעי המחשב: אלגוריתמים, מבני נתונים, מספרים אקראיים, אריתמטיקה, מיון וחיפוש. קנות' ממשיך לעבוד על חלקים נוספים בסדרה ועל מהדורות נוספות לחלקים שכבר יצאו לאור.

5

דוד הראל, המחשב אינו כל-יכול, ספרי עליית הגג / הוצאת ידיעות אחרונות, 2004.

הספר עוסק במגבלותיהם של מחשבים, בהתאם לעקרונות התאורטיים של מדעי המחשב. לאחר דיון במהותם של אלגוריתמים מוצגות מגבלות של חישוביות, ובמסגרתן בעיית העצירה, בעיות של יעילות אלגוריתמית, המודגמת באמצעות מגדלי האנוי, בעיות NP-שלמות והשאלה האם P=NP. מוצגות גם דרכים לעקיפת המגבלות: חישוב מקבילי, אלגוריתמים הסתברותיים, חישוב קוונטי. ניצול המגבלות מוצג באמצעות קוד RSA.

6

אנדרו הודג'ס, אלן טיורינג: האניגמה, תרגמה מאנגלית: ענבל שגיב־נקדימון, הוצאת דיונון, 2015

ביוגרפיה מקיפה של אחד ממניחי היסודות למדעי המחשב, המתמטיקאי הבריטי אלן טיורינג. הספר מרחיב על חלקו של טיורינג במאמץ הבריטי במלחמת העולם השנייה לפצח את הצופן של מכונת ההצפנה "אניגמה" של הצבא הגרמני, תרומתו למדעי המחשב וחייו האישיים.

7

דניס ריצ'י ובריאן קרניגהאן, The C Programming Language, הוצאת Prentice Hall,‏, מהדורה ראשונה, 1978; מהדורה שנייה, 1988

ספר היסוד של שפת C, שנכתב על ידי שני אנשי מעבדות בל: מפתח השפה, דניס ריצ'י, יחד עם מדען המחשב בריאן קרניגהאן.

8

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/8

9

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/9

10

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/10

11

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/11

12

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/12

13

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/13

14

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/14

15

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/15

16

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/16

17

פורטל:מדעי המחשב/מדף הספרים/17