פום אנה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פּוֹם אָנָה (בצרפתית: Pommes Anna - "תפוחי אדמה של אנה") הוא מאכל תפוחי אדמה מהמטבח הצרפתי. המאכל מכיל תפוחי אדמה שנפרסו לפרוסות דקות, נטבלו בחמאה ונאפו בתנור. במהלך האפיה הופכים את המאכל על מנת שיאפה משני צדיו. כלי ייעודי עשוי נחושת המכונה la cocotte à pommes Anna מאפשר הפיכת המאכל מבלי הוצאתו מהתבנית.
המאכל במקורו הכיל רק תפוחי אדמה, חמאה וכן מלח ופלפל שחור, והוגש לרוב לצד בשר צלי.
מקובל לשייך את המאכל לשף אדולף דוגלרה, אשר שימש כשף של קפה אנגלה בפריז - המסעדה הטובה בפריז בתקופת שלטונו של נפוליאון השלישי. על פי המסורת, המאכל נקרא על שם אנה דאמיין או על שם אנה דליון, שנחשבו לנשים היפות בעיר באותה עת.
קישורים חיצוניים
- ההיסטוריה של המאכל, ומתכון, באתר "טעמים"
- מירי חנוך ואייל שני, פסטה של שלום, באתר הארץ, 19 ביולי 2006
- מתכון מצולם
- מתכון באתר Epicurious (באנגלית)
- ההיסטוריה של המאכל (בצרפתית)
19598087פום אנה