פבלובה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | אוסטרליה, ניו זילנד |
אופן הגשה | אחרונה |
מרכיבים עיקריים | קצף ביצים, קצפת ופירות. |
פבלובה (Pavlova) הוא קינוח עשוי מרנג אפוי הנקרא על שם אנה פבלובה.
מקור הקינוח
מקורו של הקינוח אינו ברור. בעוד שבאוסטרליה טוענים כי הקינוח נוצר לראשונה במלון אספלנדה בפרת', אוסטרליה בשנת 1935, קית' מוני, אשר כתב ביוגרפיה על חייה של פבלובה, טוען כי המתכון נוצר על ידי שף במלון בוולינגטון, ניו זילנד בשנת 1926, בעת שפבלובה ביקרה במקום. ספר בישול ניו זילנדי משנת 1933 מחזק את הגרסה הניו זילנדית של המאורעות.
מהות הקינוח
יחודו של הקינוח הוא בכך שמוסיפים לקצף הביצים סוכר, וניל, חומץ ומלח, פעולה היוצרת מרנג קשה מבחוץ ורך מבפנים. נוהגים להגיש את הפבלובה עם פירות טריים (תות שדה, אפרסק, פסיפלורה וקיווי), וכן עם קצפת.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פבלובה |
- ההיסטוריה של הפבלובה באתר ynet
- מתכון לפבלובה באתר mako
- מתכון לפבלובה באתר "השף הלבן"
- מתכון לפבלובה באתר "השולחן"
- The surprising truth about pavlova's origins - מאתר ה-BBC
30233510פבלובה