פאתירי
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | מאכל |
| מטבח | הודי |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | קמח אורז |
פאתירי (במלאיאלאם: പത്തിരി; באנגלית: Pathiri) היא חביתית דקה העשויה מקמח אורז, מקורה במדינת קרלה ונפוצה במדינות תת-היבשת ההודית.[1]
החביתית מבוססת על קמח אורז ומים שאותם לשים, פותחים לעיגולים דקים ואופים או מטגנים.[2]
הפאתירי נחשבת למאכל נפוץ בקרב המוסלמים החיים בקרלה ומוגשת בליווי מנות בשריות ודגים.[3]
גרסאות
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימת גרסאות נוספות:
- נאי פאתירי (Neypathiri) – הגרסה המטוגנת בשמן.
- פוריצ'ה פאתירי (Poricha Pathiri) – גרסה המטוגנת עם תבלינים נוספים.
- מין פאתירי (Meen Pathiri) – גרסה הממולאת בתערובת דגים מתובלת.
- איראצ'י פאתירי (Irachi Pathiri) – גרסה הממולאת בבשר מתובל.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פאתירי, באתר Hebbarskitchen
הערות שוליים
- ↑ Pulissery | Side dish | Vegetarian | Kerala Cuisine, www.keralatourism.org
- ↑ Recipe of Pathiri, Breakfast Recipe, Vegetarian, Cuisine, Kerala Food | Kerala Tourism, www.keralatourism.org
- ↑ Cini P. Moideen, Make Kerala style Ari Pathiri / Rice Pathiri - Pathiri recipes, CheenaChatti, 2013-05-04
פאתירי41621697Q3595628