פאתירי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאתירי
പത്തിരി
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח אורז

פאתירימלאיאלאם: പത്തിരി; באנגלית: Pathiri) היא חביתית דקה העשויה מקמח אורז, מקורה במדינת קרלה ונפוצה במדינות תת-היבשת ההודית.[1]

החביתית מבוססת על קמח אורז ומים שאותם לשים, פותחים לעיגולים דקים ואופים או מטגנים.[2]

הפאתירי נחשבת למאכל נפוץ בקרב המוסלמים החיים בקרלה ומוגשת בליווי מנות בשריות ודגים.[3]

גרסאות

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימת גרסאות נוספות:

  • נאי פאתירי (Neypathiri) – הגרסה המטוגנת בשמן.
  • פוריצ'ה פאתירי (Poricha Pathiri) – גרסה המטוגנת עם תבלינים נוספים.
  • מין פאתירי (Meen Pathiri) – גרסה הממולאת בתערובת דגים מתובלת.
  • איראצ'י פאתירי (Irachi Pathiri) – גרסה הממולאת בבשר מתובל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאתירי בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פאתירי41621697Q3595628