פאי סטייק וכליות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאי סטייק וכליות
פאי סטייק וכליות
פודינג סטייק וכליות

פאי סטייק וכליותאנגלית: Steak and kidney pie) הוא אחד המאכלים המסמלים את המטבח הבריטי. פאי זה ממולא בתערובת של בשר בקר, וכן כליות של שור, כבש או חזיר. הפאי נאפה בתנור, ומוגש עם רוטב חום העשוי מרוטב ווסטרשייר.

אכילת פאי הייתה נפוצה באנגליה כבר החל מהמאה ה-15 ואף קודם לכן. השימוש בבשר בקר בפאי מקורו בראשית המאה ה-19, לאחר המהפכה התעשייתית והליכי העיור שפקדו את אנגליה. החלפת חלק מהבשר הקצוץ בבשר כליות של חזיר נועד כדי להוזיל את עלויות המנה ולהגדילה (בשר הכליות היה זול יותר), וכן לשנות את טעמה ולגוון אותה.

פודינג סטייק וכליות

גרסה אחרת של מאכל זה, הנפוצה אף היא במטבח הבריטי היא פודינג סטייק וכליות (באנגלית: Steak and kidney pudding). מאכל זה עשוי מאותם מרכיבים, אולם מדובר בפודינג המאודה ברוטב העשוי בעיקר משומן. בניגוד לאפייה הקצרה יחסית של הפאי, להכנת הפודינג יש לאדות את המרכיבים מספר שעות רב.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23427655פאי סטייק וכליות