פאי סטייק וכליות
פאי סטייק וכליות (באנגלית: Steak and kidney pie) הוא אחד המאכלים המסמלים את המטבח הבריטי. פאי זה ממולא בתערובת של בשר בקר, וכן כליות של שור, כבש או חזיר. הפאי נאפה בתנור, ומוגש עם רוטב חום העשוי מרוטב ווסטרשייר.
אכילת פאי הייתה נפוצה באנגליה כבר החל מהמאה ה-15 ואף קודם לכן. השימוש בבשר בקר בפאי מקורו בראשית המאה ה-19, לאחר המהפכה התעשייתית והליכי העיור שפקדו את אנגליה. החלפת חלק מהבשר הקצוץ בבשר כליות של חזיר נועד כדי להוזיל את עלויות המנה ולהגדילה (בשר הכליות היה זול יותר), וכן לשנות את טעמה ולגוון אותה.
פודינג סטייק וכליות
גרסה אחרת של מאכל זה, הנפוצה אף היא במטבח הבריטי היא פודינג סטייק וכליות (באנגלית: Steak and kidney pudding). מאכל זה עשוי מאותם מרכיבים, אולם מדובר בפודינג המאודה ברוטב העשוי בעיקר משומן. בניגוד לאפייה הקצרה יחסית של הפאי, להכנת הפודינג יש לאדות את המרכיבים מספר שעות רב.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פאי סטייק וכליות |
- ההיסטוריה של הפאי
- מתכון באתר הBBC
- מתכון לפודינג סטייק וכליות באתר ה-BBC
23427655פאי סטייק וכליות