ערוק
מראה
| מאכלים | |
|---|---|
| סוג | לביבות |
| מטבח | עיראקי |
| מוצא |
|
| אופן הגשה | חם |
| מרכיבים עיקריים | תפוח אדמה |
ערוק (בערבית: عروق) הוא מאכל עיראקי מסורתי, המזכיר לביבה או קציצה ונפוץ בקרב יהודי עיראק[1][2].
המאכל מורכב מתפוחי אדמה, פטרוזיליה, מלח, בצל, ביצה, קמח, פלפל שחור ובצל ירוק שאותם חותכים, מערבבים יחד ומטגנים[3][4].
נהוג להגיש את המאכל בשבת בבוקר, אך בעיקר בחג סוכות וחנוכה[5][6].
מלבד הגרסה הצמחונית, קיימת גם גרסה המכילה בשר בקר או עוף טחונים גזר וצימוקים[7].
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת ערוק, באתר Laboiteny
הערות שוליים
- ↑ טעם מושלם בכלום זמן: קציצות ירק עשירות בנוסח עיראקי (קשה להפסיק לאכול!) - מתכונים מתוקים, באתר metukimil.co.il, 2022-11-04
- ↑ Aruk, Tastemade (באנגלית)
- ↑ לאה מאיר, ערוק - לביבות ירק עיראקיות של סבתא אלוויז, באתר imaot.co.il (באנגלית)
- ↑ Aruk - Iraqi Herb and Potato Patties, Kosher.com (באנגלית)
- ↑ Oz Telem, איך להכין ערוק • לביבות ירק עיראקיות | The Kitchen Coach, באתר www.thekitchencoach.co.il, 2014-12-08
- ↑ מאת עז תלם, ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר, באתר ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר | השולחן, 2019-08-05
- ↑ חן במטבח, ערוק - קציצות ירק עם חזה עוף, באתר חן במטבח, 2018-05-30
ערוק37681940