עזרה:גודל הדף
במקומות שונים בממשק המכלול מוצג "גודל הדף", בהם:
- מידע על הדף מתפריט "כלים" בתפריט הימני
- דף הגרסאות הקודמות שמקושר מהתפריט העליון
- הדף שינויים אחרונים מתפריט הניווט בתפריט הימני (לא מוצג גודל הדף עצמו, אלא השינוי בגודל הדף)
- דפים מיוחדים שונים ( ראו מיוחד:דפים מיוחדים), ובפרט
הדף הנוכחי מנסה להסביר למה הכוונה ב"גודל הדף", ומה הקשר בין גודל זה למה שנתפס אופן טבעי כ"גודל הדף".
"גודל הדף" שמוצג בוויקיפדיה מתייחס לקוד המקור של הדף. יכול להיות הבדל דרמטי בין מספר התווים בדף המוצג לבין גודל קוד המקור: למשל, כאשר הדף מכיל תבניות, קוד המקור יכיל את ה"קריאה" לתבנית, והדף המוצג לקוראים יכיל את תוכן התבנית, ולפעמים יש הבדל דרמטי בין השניים. בדומה לכך, כאשר בדף מופיעות תמונות, קוד המקור יכיל את שם הקובץ, ובדף המוצג תופיע התמונה עצמה.
קוד המקור של הדף, כפי שמופיע למשל בעריכת קוד מקור, מכיל תווים. יש קשר ישיר והדוק בין מספר התווים שמופיעים בעריכת קוד המקור לבין גודל הדף בבתים, אבל שני מספרים אלו אינם זהים.
בכל המקומות בהם מוצג "גודל הדף", שחלקם מפורט לעיל, הגודל נמדד בבתים.
תוכנת מדיה-ויקי, שמהווה את התשתית הטכנולוגית של המכלול, משתמשת עבור התוכן בקידוד יוניקוד. שיטת קידוד זו מאפשרת הצגת טקסט במגוון רחב של אלפביתים, ומגדירה את האופן שבו יקודדו התווים השונים שאלפביתים אלו משתמשים בהם, למידע דיגיטלי, כלומר "בתים".
ביוניקוד יש תווים שצורכים בית יחיד לקידודם. ספציפית, כל התווים בקבוצה המכונה ASCII מקודדים ביוניקוד בעזרת בית יחיד. קבוצה זו כוללת את רוב סימני הפיסוק, סימן הרווח, האותיות הלטיניות, הספרות, ומספר קטן של תווים נוספים (למשל LF, שמציין "שורה חדשה").
האותיות העבריות, וכמותן סימני הניקוד בעברית, נמצאים בקבוצת תווים שקידודם ביוניקוד צורך שני בתים. יש אלפביתים אחרים, שתוויהם צורכים שלושה וארבעה בתים.
לכן, ברוב הדפים באתרי ויקי, ובפרט, רוב הערכים במכלול, שהינו בשפה העברית, "גודל הדף", שמוצג בבתים, הוא קצת פחות מכפליים מספר התווים שמופיעים ב"קוד המקור" של הדף.