עוף דיוואן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוף דיוואן
Chicken Divan
עוף דיוואן

עוף דיוואןאנגלית: Chicken Divan) הוא קדרת עוף המוגשת בדרך כלל עם ברוקולי ורוטב מורניי. היא נקראה על שם מקום המצאתה, מסעדת Divan Parisien במלון צ'טהאם בניו יורק, שם הוגשה כמנה המיוחדת בתחילת המאה העשרים.[1] היוצר של המנה היה שף בשם לאגאסי.[2] בצרפתית, המילה דיוואן מתייחסת למקום מפגש או לאולם גדול.

היסטוריה

ישנם מתכונים היסטוריים רבים לעוף דיוואן שנמצאו בספרי בישול המתוארכים לסוף שנות ה-50 ולתחילת שנות ה-60, אך האותנטיות שלהם אינה ודאית מכיוון שהמתכון המקורי נשמר בסוד. קירוב המבוסס על רמזים מהמלון של מסעדת דיוואן פריזיאן נעשה עם חזה עוף, ברוקולי ורוטב בשמל גבינתי, או רוטב מורניי, מועשר בחלמונים.[3]

סוגי דיוואן

כיום נהוג להכין את המנה עם גבינת פרמזן רגילה והיא נותרה אחת ממנות התבשיל האמריקאיות הקלאסיות ביותר גם כיום.[1] אפשר להכין גרסה "מהירה" עם חזה עוף מבושל מראש, מיונז מוכן ומרק משומר.[4] חלק מהגרסאות מכוסות בחטיף תפוחי אדמה,[5] באופן דומה לזה של תפוחי אדמה ללוויה (אנ').

"חוות תרנגולי ההודו של הארט" בניו המפשייר מגישה גרסה המשתמשת בחזה תרנגול הודו במקום עוף.[6]

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Villas, James (2003). Crazy for Casseroles. The Harvard Common Press. ISBN 978-1-55832-217-2. אורכב מ-המקור ב-2008-04-04. נבדק ב-2008-07-17.
  2. ^ "Chicken Divan Recipe". totalrecipesearch.com. 15 בינואר 2015. אורכב מ-המקור ב-16 במרץ 2015. נבדק ב-4 באפריל 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Lovegren, Sylvia (2005). Fashionable Food: Seven Decades of Food Fads. Chicago: University of Chicago Press. p. 194. ISBN 978-0-22649-407-4.
  4. ^ Fountain, Shannon. "Quick Chicken Divan". Allrecipes.
  5. ^ "Mom's Chicken Divan - Recipe". www.cooks.com.
  6. ^ Olmsted, Larry (17 בנובמבר 2011). "Great American Bites: It's Thanksgiving every day at Hart's Turkey Farm". ABC News (באנגלית). נבדק ב-10 ביולי 2022. {{cite news}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

עוף דיוואן39686562Q3400309