עוגיות יין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגיות יין
מאכלים
מוצא המטבח היהודי
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים קמחים שונים, מי פירות

עוגיות יין נאפות מקמח מחמשת מיני דגן שעורבב ב"מי פירות", ולכן לא נחשבות לחמץ על פי פוסקים מסוימים.[1]

ככלל קמח מחמשת מיני דגן שהתערבב במים במשך למעלה מ-18 דקות, מבלי שלשו אותו, נחשב חמץ. לעומת זאת, אם עורבב הקמח במי פירות הבצק אינו נחשב חמץ, גם אם הוא תופח וטעמו כטעם בצק חמץ. לצורך זה "מי פירות" כוללים: יין, דבש, שמן, חלב, מיץ פירות טבעי ועל פי פוסקים מסוימים גם ביצים.[2]

בצק שהוכן בדרך זאת יכול לשמש להכנת מצה עשירה ובכלל זה גם עוגיות יין.

עוגיות יין מסחריות נמכרות תחת השמות עוגיות פפושדו, עוגיות גטניו, עוגיות יין, או עוגיות מצה עשירה ונושאות חותמת "כשר לפסח" של גופים שונים. עוגיות יין מסחריות עשויות מקמח כשר לפסח ויין או מיץ ענבים.

עוגיות יין ביתיות עשויות להכיל קמח רגיל,[3] קמח מצה או קמח תפוחי אדמה [4] ותוספות שונות כגון פתיתי קוקוס,[5] שקדים טחונים, אגוזים ואף ביצים.

הערות שוליים

  1. ^ חנן גרינוולד, אחת ולתמיד: מותר לאכול עוגיות יין בפסח?, באתר www.israelhayom.co.il
  2. ^ הרב משה ביגל, מצה עשירה בפסח, באתר צהר, ‏2013-07-02
  3. ^ נועם זיגדון, עוגיות יין לבן מעולות, באתר imaot.co.il (באנגלית)
  4. ^ מתכון לעוגיות יין כשרות לפסח, באתר בחדרי חרדים
  5. ^ עוגיות יין מדהימות, באתר בישולים מבית אסם
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36265340עוגיות יין