סרטן רך שריון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סרטנים כחולים רכי שריון בניו אורלינס, לואיזיאנה
שלושה סרטנים רכי שריון, מוכנים להכנה ובישול

סרטן רך שריון הוא מונח קולינרי לסרטנים שהשירו לאחרונה את שלדם החיצוני הישן ועדיין רכים.[1] רכי שריון מוצאים מהמים מיד לאחר נשירת שריונם, או רצוי, ממש לפני כן, כדי למנוע התקשות של שריונם.[2] לכידת סרטנים רכי שריון היא תהליך מאוד רגיש זמן ודורש החזקת סרטנים שנלכדו באזורים בעלי אקלים מבוקר מיד לאחר הלכידה עד לנשירתם, ובנקודה זו ניתן להוציאם ולמכור אותם בבטחה.[3]

משמעות הדבר היא שניתן לאכול כמעט את כל החיה, במקום שיהיה צורך לקלוף אותה כדי להגיע לבשר.[4] היוצאים מן הכלל הם חלקי הפה, הזימים וכיסוי הבטן, אשר מושלכים ("מנוקים").[5] החלק הנותר, הניתן למאכל, בדרך כלל מטוגן בשמן עמוק או מוקפץ .[4]

הערות שוליים

  1. CiCi Williamson, Garry Pound & Willard Scott (2008). "Shellfish and fish". The Best of Virginia Farms Cookbook and Tour Book: Recipes, People, Places. Menasha Ridge Press. pp. 60–87. ISBN 978-0-89732-657-5.
  2. Thompson, Fred (2010). Crazy for Crab: Every Thing You Need to Know to Enjoy Fabulous Crab at Home. ReadHowYouWant.com. p. 7. ISBN 978-1-45876-388-4. נבדק ב-15 בינואר 2015. {{cite book}}: (עזרה)
  3. Manton, Keegan (12 בנובמבר 2021). "Soft-Shell Crab | Can You Really Eat The Whole Thing?". A Life of Mastery. ארכיון מ-17 בנובמבר 2021. נבדק ב-17 בנובמבר 2021. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ 4.0 4.1 Ole G. Mouritsen (2009). "Sushi à la carte". Sushi: Food for the Eye, the Body and the Soul. Springer. pp. 202–250. ISBN 978-1-4419-0617-5.Ole G. Mouritsen (2009). "Sushi à la carte". Sushi: Food for the Eye, the Body and the Soul. Springer. pp. 202–250. ISBN 978-1-4419-0617-5.
  5. Tracy Barr (2011). "Soft-shell crabs". Cast Iron Cooking For Dummies. John Wiley & Sons. pp. 137–138. ISBN 9781118053188.Tracy Barr (2011). "Soft-shell crabs". Cast Iron Cooking For Dummies. John Wiley & Sons. pp. 137–138. ISBN 9781118053188.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

סרטן רך שריון41630992Q3001949