סרטן רך שריון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש



סרטן רך שריון הוא מונח קולינרי לסרטנים שהשירו לאחרונה את שלדם החיצוני הישן ועדיין רכים.[1] רכי שריון מוצאים מהמים מיד לאחר נשירת שריונם, או רצוי, ממש לפני כן, כדי למנוע התקשות של שריונם.[2] לכידת סרטנים רכי שריון היא תהליך מאוד רגיש זמן ודורש החזקת סרטנים שנלכדו באזורים בעלי אקלים מבוקר מיד לאחר הלכידה עד לנשירתם, ובנקודה זו ניתן להוציאם ולמכור אותם בבטחה.[3]
משמעות הדבר היא שניתן לאכול כמעט את כל החיה, במקום שיהיה צורך לקלוף אותה כדי להגיע לבשר.[4] היוצאים מן הכלל הם חלקי הפה, הזימים וכיסוי הבטן, אשר מושלכים ("מנוקים").[5] החלק הנותר, הניתן למאכל, בדרך כלל מטוגן בשמן עמוק או מוקפץ .[4]
הערות שוליים
- ↑ CiCi Williamson, Garry Pound & Willard Scott (2008). "Shellfish and fish". The Best of Virginia Farms Cookbook and Tour Book: Recipes, People, Places. Menasha Ridge Press. pp. 60–87. ISBN 978-0-89732-657-5.
- ↑ Thompson, Fred (2010). Crazy for Crab: Every Thing You Need to Know to Enjoy Fabulous Crab at Home. ReadHowYouWant.com. p. 7. ISBN 978-1-45876-388-4. נבדק ב-15 בינואר 2015.
{{cite book}}
: (עזרה) - ↑ Manton, Keegan (12 בנובמבר 2021). "Soft-Shell Crab | Can You Really Eat The Whole Thing?". A Life of Mastery. ארכיון מ-17 בנובמבר 2021. נבדק ב-17 בנובמבר 2021.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ 4.0 4.1 Ole G. Mouritsen (2009). "Sushi à la carte". Sushi: Food for the Eye, the Body and the Soul. Springer. pp. 202–250. ISBN 978-1-4419-0617-5.Ole G. Mouritsen (2009). "Sushi à la carte". Sushi: Food for the Eye, the Body and the Soul. Springer. pp. 202–250. ISBN 978-1-4419-0617-5.
- ↑ Tracy Barr (2011). "Soft-shell crabs". Cast Iron Cooking For Dummies. John Wiley & Sons. pp. 137–138. ISBN 9781118053188.Tracy Barr (2011). "Soft-shell crabs". Cast Iron Cooking For Dummies. John Wiley & Sons. pp. 137–138. ISBN 9781118053188.
סרטן רך שריון41630992Q3001949