סלט קיסר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט קיסר
סלט קיסר

סלט קיסר או סלט סיזראנגלית: Caesar salad) הוא סלט מקסיקני מפורסם. נקרא על שמו של ממציאו האיטלקי - צ'זרה קרדיני (Cesare Cardini). שמו עוּברת מאנגלית ל"קיסר". סלט זה נפוץ במדינות רבות בעולם. נהוג להגיש את הסלט במסעדות יוקרה, כאשר הסלט מוכן לעיני הסועד. סלט זה מכונה בארצות הברית, בשל כך, "מלך הסלטים".

היסטוריה

הסלט הומצא בשנת 1924 על ידי השף צ'זרה קרדיני שארץ מוצאו איטליה. לקרדיני הייתה מסעדת שף בטיחואנה במקסיקו, אף שהוא עצמו התגורר בסן דייגו שבקליפורניה.

ישנן מספר גרסאות לאופן יצירת הסלט, שהנפוצה בהן מספרת שב-4 ביולי בשל העומס הרב על המסעדה אזל המזון במטבח המסעדה, וקרדיני, שלא רצה לאכזב קבוצה של כוכבי קולנוע שהגיעו למסעדה, יצר סלט ממה שהיה במטבח באותה עת.

מסעדת "הוטל סזר" (Hotel César) מגישה את הסלט בגרסתו המקורית עד היום.

בשל הפופולריות הרבה של הסלט מיד לאחר יצירתו, משפחת קרדיני החלה לשווק את הסלט באמצעות מכירת רוטב לסלט זה ברשתות השיווק.

בארצות הברית נפוצה האמונה, השגויה, כי הסלט הומצא על ידי יוליוס קיסר או הוכן עבורו.

מתכון הסלט

הסלט כלל חסה ערבית, קרוטונים עשויים עם שום, מיץ לימון, שמן זית, גבינת פרמזן, ביצה טרייה או שלוקה קלות, פלפל שחור ורוטב ווסטרשייר.

תוספות למתכון המקורי יכולות לכלול חרדל, אבוקדו, עגבנייה, בייקון, שבבי שום, אנשובי ואף בשר עוף או פירות ים.

סכנות באכילת הסלט

כיום ידוע כי אכילת הסלט המוכן על פי המתכון המקורי עלולה לגרום להרעלת סלמונלה, בשל השימוש בביצים טריות. יש המוותרים על הביצים, או משתמשים בביצים שהושרו במים רותחים למשך זמן קצר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלט קיסר בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32936083סלט קיסר