סלט טורקי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
| ||
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. |
סלט טורקי | |
סלט טורקי (בטורקית: Ezme) הוא סלט של ירקות קצוצים דק במיץ עגבניות, הנפוץ במטבח הישראלי.
הסלט לרוב עשוי מפלפל אדום, בצל, שום, עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק ומושרים ברסק עגבניות. הסלט מתובל בלימון, שמן זית, כמון, מלח ופלפל.
יש המוסיפים למתכון הבסיסי עגבניות טריות וקצוצות, אריסה או פלפל אדום קלוי במקום טרי.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון(הקישור אינו פעיל), באתר "מתכונים"
- מתכון באתר "מתכונלה"
- מתכון טורקי (באנגלית)
- שגיא כהן, סלט טורקי אמיתי ב"ג'אנם ג'יארים" באיסטנבול, באתר הארץ, 16 בפברואר 2010
30206177סלט טורקי