סטייק סינטה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נתח סטייק סינטה או נתח סטייק ראמפ (באנגלית: Rump steak) הוא נתח בשר בקר.
מאפיינים
הנתח היא החלוקה בין השוק לבין ה-chine cut) chine cut הוא ז'רגון קצבים, כלומר לנתק למחצה את עמוד השדרה מהצלעות, ובכך להפוך את המפרק לקל יותר לגילוף). ישר דרך ה-aitch bone (נתח מהבקר המונח מעל עצם החזה). זה עשוי להתייחס ל:
- סטייק מהחצי העליון של ה"ראונד סטייק" האמריקאי.
- סטייק בחיתוך הבריטי או האוסטרלי מבשר הבקר, שווה ערך במידה רבה לסינטה (sirlion) האמריקאי.
השוואת המינוח האמריקאי והבריטי
ה-"ראמפ סטייק" באנגלית הבריטית ושל חבר העמים נקרא בדרך כלל "סינטה" באנגלית האמריקאית.
מצד שני, המונח "סינטה" הבריטי נקרא בפי אמריקאים short loin או "פורטרהאוס".[1]
בריטי | אֲמֶרִיקָאִי |
---|---|
השימוש בצרפתית
המונח ראמפ סטייק מתאים בערך למונח culotte בצורת חיתוך הבשר הצרפתי (מילולית "מכנסיים" או "אברקיים").
ה-pointe de culotte, הפיקניה מומלץ מאוד לצלייה כבקר נוסח מוד.
ראו גם
הערות שוליים
- ^ "Food and Cooking in American and British English", by Susan Stempleski, Medical Magazine, Macmillan Dictionaries, February 2004
37934633סטייק סינטה