סופרסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סופרסה
Sopressa

סופרסהאיטלקית: Sopressa) הוא בשר מיושן איטלקי המיוצר מבשר חזיר, שומן חזיר, מלח, פלפל, תבלינים ושום. זהו מוצר טיפוסי לאזור ונטו.

מאפיינים והגנה

הסופרסה הוא סוג סאלומי (מוצרי בשר איטלקיים האופייניים לאנטיפסטו, שעשויים בעיקר מבשר חזיר ומבושלים), אופייני למסורת הקולינרית הוונציאנית ומסיבה זו ישנם סוגים שונים (כגון sopressa trevigiana, sopressa vicentina), המיוצרים במחוז ויצ'נצה, וזכו למעמד גאוגרפי מוגן על ידי האיחוד האירופי. יתר על כן, באתר של אזור ונטו ניתן לראות את מפרט הייצור של מוצר זה (מחולק לשמונה מאמרים).

על מנת להגן על sopressa vicentina מפני זיוף קל ולהגנת הצרכן המוגברת, הוקם "הקונסורציום להגנה על סופרסה ויצ'נטינה" Consorzio di Tutela dell Soprèssa Vicentina) DOP), המאגד 4 יצרנים מקומיים הפזורים ברחבי ויצ'נצה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סופרסה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38787556סופרסה