סוזה לינוקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אופן סוזה
אופן סוזה 11.4 עם סביבת העבודה KDE4
אופן סוזה 11.4 עם סביבת העבודה KDE4
מפתח novell
משפחה לינוקס
מודל קוד תוכנה חופשית
גרסה אחרונה 12.3 ב־13 במרץ 2013 (לפני 11 שנים, 8 חודשים ו־17 ימים)
סוג ליבה מונוליתית
סוג רישיון GPL
מצב עבודה עדכני
אתר אינטרנט opensuse.org

סוזה לינוקס (SUSE linux) היא הפצת לינוקס נפוצה השייכת לחברת נובל.

יתרונותיה הם היותה הפצה נעימה ועקבית במראה ובתחושה, החל בהתקנה וכלה בשולחן העבודה. לעומת זאת היא לוקה בתשומת לב (כמעט) בלעדית ל-KDE, כבדות מסוימת במחשבים חלשים יחסית וצורך בהורדת דיסקים רבים (או סליק כתחליף).

היסטוריה

תחילת דרכה של מערכת ההפעלה הזו הייתה כהפצה של חברה גרמנית פרטית, למעשה גרסה מתורגמת לגרמנית של הפצה ותיקה יותר בשם סלאקוור (Slackware). למרות שבשלב זה היא הייתה לא יותר מאשר פתרון שנועד לשמש דוברי גרמנית שרצו להתקין לינוקס, עד מהרה החליטו המפתחים שלה שעדיף להם לפתח הפצה משלהם עם תוכנית התקנה וניהול תצורה חדשים.

ראשי התיבות של SUSE משמעותם פשוט "פיתוח תוכנה ומערכת" (Software und System Entwicklung) וגרסה 4.2 הייתה למעשה הגרסה הראשונה של ההפצה, שכבר כללה את YaST. גרסה זו התבססה כאמור על סלאקוור לינוקס ועל הפצה נוספת בשם Jurix. ההפצה זכתה להצלחה רבה בעיקר בגרמניה והולנד תחילה, אבל לאחר מכן באירופה ובארצות הברית. בתחילת שנת 1997 חברת סוזה פתחה משרדים באוקלנד, קליפורניה.

סוזה היא ללא ספק ההפצה שהובילה את כל השאר בכל מה שקשור להשמשת לינוקס לשימוש בשולחן העבודה. היא כללה מאז ומתמיד כלי ניהול מהמתקדמים ביותר, כמו YaST ו-Sax - שהיו ייחודיים לסוזה והעדרם בהפצות אחרות הורגש. סוזה גם הצטיינה בתמיכה בחומרה ויכולות זיהוי אוטומטי, גם כאשר מדובר בחומרה אזוטרית למדי.

בשנת 2003 הוקמה אופן סוזה (OpenSUSE) בתחילה כגרסת הפצה קהילתית חלקית של ההפצה SUSE, ובהמשך, כשמה החדש של הפצה המקורית (הלא ארגונית) SUSE, שהפכה להיות חופשית לחלוטין ויותר קהילתית.

קישורים חיצוניים