נורטון קומנדר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

נורטון קומנדר (אנגלית: Norton Commander, ידוע גם בתור NC) היא תוכנת ניהול קבצים למערכת ההפעלה DOS. היא נכתבה על ידי חברת פיטר נורטון מחשבים, אשר נרכשה מאז על ידי סימנטק. התוכנה יצאה במספר גרסאות בין השנים 19861998. היא הייתה פופולרית למדי באותה תקופה, ויצאו לה מספר חיקויים במשך השנים.

קובץ:Norton commander.png
נורטון קומנדר

ייחודה של תוכנת נורטון קומנדר היה הצגת ספריות הקבצים עליהם מבצעים את הפעולות בשני פנלים נפרדים, דבר שמאפשר פעולות של העתקת או העברת קבצים מתיקיה אחת לאחרת בקלות.

מערכת ההפעלה חלונות 95 שהשיקה מיקרוסופט כללה תחליף ל-NC בדמות סייר הקבצים של חלונות. עובדה זו, בצירוף יתרונו של סייר הקבצים על NC בתמיכה בשמות קבצים ארוכים (מעל 8 תווים), גרמה למשתמשים רבים לחדול מלהשתמש ב-NC. בתגובה הושקה גרסה 5.51 של הנורטון קומנדר, אשר תמכה בשמות קבצים ארוכים. ב-1999 יצאה לשוק תוכנת נורטון קומנדר למערכת חלונות בשם Total Commander, אולם היא לא זכתה להצלחה מסחרית.

החל משנת 2016 ניתן להריץ מקבילה לינוקסית על Windows10 בשם Midnight Commander. ל-Midnight Commander התממשקות טוטאלית עם Windows בעקבות WSL.

היתרונות בשימוש בנורטון קומנדר ותחליפים מודרניים שלה

  • חקירת מערכות קבצים חדשות באופן מהיר ונוח (בפרט במערכות ללא GUI).
  • העתקת קבצים נוחה בעת פעולות העתקה נרחבות אך בררניות (בפרט במערכות ללא GUI).
  • שימוש בתחום ההוראה - הדגמת מערכות קבצים לתלמידים באופן מהיר ונגיש (בפרט טרם למידת הניווט בפקודות המסוף).
  • שימוש בתחום ההנגשה - ניווט נוח במערכות קבצים לבעלי לקויות מוטוריות (כאשר מצד אחד יש קושי להשתמש בעכבר ומצד שני יש קושי להקליד בפריסה מלאה ובאופן חופשי במקלדת).
  • שימוש בתחום המחקרי - ניתן לחקור מערכות הפעלה וסביבות ישנות בצורה נוחה יותר במקום ללמוד מ-0 אספקטים שונים של מסוף הפקודות שלה.


ערך זה הוא קצרמר בנושא תוכנה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34970158נורטון קומנדר