לדלג לתוכן

מרק בירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מרק בירה
מאכלים
סוג מרק
מרכיבים עיקריים רביכה, בירה, גבינה

מרק בירה הוא מרק שבדרך כלל מבוסס רביכה ונעשה עם בירה.[1] באירופה של ימי הביניים, הוא הוגש כמרק לארוחת בוקר,[2] ולפעמים נמזג על לחם.

וריאציות על המתכון משתמשות בעמילנות של תפוחי אדמה כמסמיך.[3] הגרסה הסורבית מתוקה, ואליה נוספים שמנת וצימוקים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק בירה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Lennert, Joachim (2003). Culinary guidebook: Germany. Hueber Verlag. p. 103. ISBN 978-3-19-006382-6.
  2. 1,001 Foods to Die For - Andrews McMeel Publishing, Madison Books - Google Books
  3. Alper, Nicole; Lynette Rohrer (1996). Wild women in the kitchen: 101 rambunctious recipes & 99 tasty tales. Red Wheel. p. 23. ISBN 978-1-57324-030-7.

מרק בירה31968079Q557521