מעדן סויה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מעדן סויה
מעדן סויה מוגש עם אוכמניות.

מעדן סויה, המכונה גם יוגורט סויה או יופו (שילוב של המילים יוגורט וטופו), הוא מעדן מוכן המכיל חלב סויה.

מרכיבים

יוגורט סויה עשוי מחלב סויה ובקטריות. לעיתים מוסיפים ממתיקים כגון פרוקטוז, גלוקוז או סוכר.

המעדן נצרך, בין השאר, על ידי טבעונים, צמחונים, וחולים בPKU ולבעלי רגישות ללקטוז או אלרגיה לחלב.

התפתחות מעדני הסויה

הסויה משמשת כתבלין כבר יותר מ-2,000 שנה בסין, ובמאה ה-20 החלו להשתמש בסויה במוצרים כמו חלב סויה, מעדני סויה, משקאות סויה, חטיפי חלבון וגבינת סויה.

משנות ה-90 של המאה ה-20 ועד היום חלה עלייה משמעותית בצריכת מעדני הסויה, עקב עלייה במודעות לרגישות ואלרגיה ללקטוז ועקב עלייה משמעותית בעשור האחרון במודעות לטבעונות.

החברה הראשונה שייצרה מעדני סויה הייתה Alpro, לאחר מכן בישראל חברת תנובה החלה לייצר מעדני סויה ובעקבות הביקוש ההולך וגובר, גם שטראוס החלו בייצור מעדני סויה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מעדן סויה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31297444מעדן סויה