מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון
אתר מורשת עולמית
מוטו חקר הביטחון הלאומי למען ישראל חזקה וירושלים מאוחדת
תקופת הפעילות 2017–הווה (כ־8 שנים)

מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JISS) הוא מכון מחקר עצמאי העוסק במחקרי מדיניות. המכון הוקם בשנת 2017, במטרה לקדם לתת ביטוי להשקפת עולם אסטרטגית ריאליסטית, לעודד את הקשר ההיסטורי של העם היהודי לארץ ישראל כמרכיב מרכזי בתפיסה הביטחונית ובזהות הלאומית ולקדם "מדיניות פרגמטית שתשמור על ישראל חזקה ותוביל בטווח הארוך להסדרים מדיניים יציבים".

פעילות מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון

המכון מכשיר דור חדש של מומחים לביטחון לאומי ומעלה את המודעות של הציבור בישראל ושל מעצבי מדיניות בעולם לדילמות הביטחוניות של ישראל, ומפיק כנסים מחקריים ובינלאומיים רבים[1].

במחקרי המכון מושם דגש על היבטים יישומיים והמלצות לגיבוש מדיניות. מעת לעת, על-פי פניית קובעי מדיניות, מתגייס המכון לחקור סוגיות מיוחדות. מחקרי המכון משמשים את מקבלי ההחלטות בגופים שונים של ממשלת ישראל, מוסדות ציבור וארגוני חברה אזרחית.

מידי שנה מפרסם המכון הערכת מצב ותוכנית מדינית-ביטחונית. בשנת 2019 הוציא המכון "מתווה מדיניות לממשלת ישראל" תחת הכותרת "עוצמה בשעת מבחן". [2]. המתווה מורכב מארבע-עשרה המלצות מדיניות מפורטות וקונקרטיות המשתלבות למשנה סדורה[3].

צוות המכון

נשיא המכון הוא פרופסור אפרים ענבר, סגן הנשיא הוא אלוף-משנה ד"ר ערן לרמן.

על צוות חוקרי המכון נמנים ד"ר עמנואל נבון, ד"ר דוד קורן, ד"ר עוזי רובין, יעקב עמידרור, עומר דוסטרי, דוד וינברג (מנהל מייסד של הפורום העולמי נגד אנטישמיות במשרד ראש הממשלה) ד"ר יגיל הנקין, ד"ר איתן חי כהן ינרוג'ק, ד"ר יוסי מנשרוף, ד"ר יונתן ספייר וד"ר יהושע קרסנה[4].

קישורים חיצוניים

.

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון25910454