מישל סימונס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מדען ריקה. מישל איבון סימונסאנגלית: Michelle Yvonne Simmons; נולדה ב-14 ביולי 1967) היא פרופסור לפיזיקה קוונטית באוניברסיטת ניו סאות' ויילס. נולדה באנגליה, גדלה, למדה וגרה באוסטרליה, סימונס גילתה את התאים הסולארים II-VI והוכרזה כאוסטרלית השנה לשנת 2018.

קורות חיים

סימונס נולדה בלונדון. סיימה דוקטורט על התאים הסולאריים II-VI באוניברסיטת דורהאם (1992) והייתה בעבר פעמיים עמיתה בפדרציה של מועצת המחקר באוסטרליה, ועמיתה תת-מועצת המחקר באוסטרליה. סימונס מנהלת את מרכז המצוינות במועצת המחקר האוסטרלית לטכנולוגיית חישוב קוונטים וטכנולוגיית תקשורת והיא חלוצה בינלאומית בתחום האלקטרוניקה האטומית.[1][2]

פרופסור סימונס גם עורכת ראשית ב- NPJ Quantum Information, עיתון אקדמי שמפרסם מאמרים בתחום המתהווה של מדעי המידע הקוונטי[1]. ב־25 בינואר 2018, סימונס נבחרה לאוסטרלית השנה 2018 עבור עבודתה ומסירותה למדע קוונטי[3]. ב־10 ביוני 2019 מונתה סימונס לממונה על מסדר אוסטרליה (AO) בתואר יום ההולדת של מלכת 2019, כהוקרה על "שירותה הנכבד לחינוך מדעי כמובילה בתחום האלקטרוניקה הקוונטית והאטומית וכמודל לחיקוי.

סימונס מתגוררת באוסטרליה מאז 1999, קיבלה אזרחות בשנת 2007. היא נשואה לתומאס בארלו, סופר ומנתח עסקי. ולהם יש שלושה ילדים.[1]

לימודים

סימונס סיימה לימודי תואר ראשון בפיזיקה וכימיה של חומרים באוניברסיטת דורהאם (מכללת טרווליאן), (1985–1988.)., וסיימה את לימודי הדוקטורט במכללת סנט איידן בנושא "אפיון מבני תאים סולאריים אפיטקסיאלים מבוססי CdTe שהופקו על ידי MOVPE" בשנת 1992[1].

קריירה ומחקר

בשנות התשעים סימונס עבדה כעמיתת מחקר במחלקה לאלקטרוניקה קוונטית לצד מייקל פפר במעבדת Cavendish בבריטניה, שם זכתה למוניטין בינלאומי בזכות עבודתה בגילוי התכונה 0.7 ופיתוח טרנזיסטורים חדשים[4]. בשנת 1999 הוענקה לה מלגת QEII במסגרתה טסה לאוסטרליה, שם הייתה חברה מייסדת במרכז המצוינות של מועצת המחקר האוסטרלית לטכנולוגיות מחשב קוונטיות[2]. היא הקימה "יום אוסטרליה" ל NSW בשנת 2017 ודיברה על החשיבות של הצבת ציפיות גבוהות לסטודנטים. היא הבהירה כי אוסטרלים צריכים להגדיר רף גבוה לתלמידיהם. סימונס הצהירה כי, "עדיף לעשות דברים קשים בעלי התגמול הגדול ביותר; ולא להתפשר על קלים." סימונס ביקרה גם את הורדת הסטנדרטים בחינוך לפיזיקה בתוכנית הלימודים ב- HSC (תעודת בגרות), בה נעשה מאמץ להפוך את הפיזיקה למושכת יותר לילדות על ידי החלפת פתרון בעיות מתמטי בתגובות איכותיות, והעירה כי לתוכנית הלימודים יש "טבע פמיניסטי"[2].

הישגים

מאז שנת 2000 הקימה סימונס קבוצת מחקר גדולה המוקדשת לייצור מכשירים בקנה מידה אטומי בסיליקון וגרמניום תוך שימוש ברמת הדיוק האטומית של סריקת מיקרוסקופיית. קבוצת המחקר שלה היא הקבוצה היחידה בעולם שיכולה ליצור מכשירים מדויקים אטומית בסיליקון - הם היו גם הצוות הראשון בעולם שפיתח טרנזיסטור "מושלם" חד אטומי ואת חוטי המסומנים הצרים ביותר המוליכים סיליקון ולאחרונה הדגמת השער הראשון של 2 הרבעונים באמצעות אטומי זרחן בסיליקון[4] . לסימונס למעלה מ -400 פרסומים מדעיים (peer reviewed articles) ובהם למעלה מ־9,000 ציטוטים, היא כתבה חמישה פרקי ספרים ופרסמה ספר בנושא ננו-טכנולוגיה, 21 פטנטים רשומים על שמה, היא המובילה הבינלאומית בתחום האלקטרוניקה האטומית[1].

פרסים והוקרה

  • 1999: הוענקה לה מלגת QEII והגיעה לאוסטרליה.
  • 2005: זכתה סימונס במדליית הפווסי של האקדמיה האוסטרלית למדע
  • 2006: היא הפכה לאחת החוקרות הצעירות ביותר שנבחרה כעמיתת האקדמיה האוסטרלית למדע (FAA)
  • 2011: נבחרה למדענית השנה NSW על ידי משרד הממשלתי של NSW של המדען והמהנדס הראשי.
  • 2014: נבחרה כחברה באקדמיה האמריקאית לאמנויות ומדעים.
  • 2015: זכתה במדליית תומאס ראנקן לייל, והיא הייתה הזוכה בפרס יוריקה למנהיגות במדע. היא נבחרה גם כעמיתת האקדמיה האוסטרלית למדעי טכנולוגיה והנדסה (FTSE).
  • 2017: זכתה בתואר פרסי לוריאל-אונסק"ו לנשים בחתן זוכה מדע אסיה-פסיפיק בשנת, והופעלה לאחר מכן בסרט תיעודי קצר בטלוויזיה.
  • 2018: נבחרה לאוסטרלית השנה בשנת 2018 בגלל עבודתה בפיזיקה קוונטית, ונבחרה עמיתת החברה המלכותית (FRS).
  • 2019: מונתה לממונה על מסדר אוסטרליה (AO).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מישל סימונס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Professor Michelle Y. Simmons AO, centre for quantum & communication technology
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 MICHELLE SIMMONS, The European Future Technologies Conference and Exhibition
  3. ^ Quantum physicist Michelle Simmons named 2018 Australian of the Year, the sydney morning herald
  4. ^ 4.0 4.1 MICHELLE SIMMONS GROUP, UNSW faculty of science
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30084254מישל סימונס