מחזיר אור
מחזיר אור הוא אמצעי שנועד להבליט עצמים כאשר התאורה חלשה, או כאשר שורר חושך. מחזירי האור משקפים את האור שפוגע בהם בזווית רחבה ובשל כך הם אפקטיביים במיוחד להבלטת עצמים בחושך.[1] מחזירי אור מיועדים לעורר תשומת לב לקיום של חפץ או של אדם, בדרך כלל בשעות החשוכות של היום, ומשמשים לצורכי בטיחות.
שימושים
מחזירי אור נפוצים במיוחד בכבישים, מכיוון שהם מסייעים להגדלת הנראות של אדם, של רכב או של מכשול על הכביש.[1] מחזירי האור מחזירים אור שיוצא מפנסים של כלי רכב ובכך מבליטים עצמים המסומנים במחזירי אור, ומקלים על הנהג לראותם. מחזירי אור שימושיים במיוחד כאשר אין פנסי רחוב או תאורה טבעית.[2]
מחזירי אור יכולים להופיע בשלל צורות. ישנם מחזירי אור המקובעים לבגד, למשל בחגורת הצלה וישנם אחרים שהם מכשירים עצמאיים שניתן לחבר לכל פריט לבוש לפי הצורך. באופניים מחזירי אור נמצאים בדרך כלל על גלגלים, על הדוושות ומתחת למושב. רוכבי אופניים שרוכבים על הכביש נוהגים להתקין מחזירי אור ניידים גם במקומות נוספים. באופנועים, במכוניות וברכבים אחרים, מחזירי אור מופיעים בחלק הקדמי והאחורי של הרכב, לצד הפנסים הקדמיים ואורות הבלמים.
הצורך
תאונות דרכים קטלניות רבות מתרחשות בלילה מכיוון שנהגים מתקשים להבחין בהולכי רגל או ברוכבי אופניים, עד שהרכב מגיע למצב קרוב מכדי למנוע התנגשות.[3] הצטיידות במחזירי אור צפויה להגביר את הנראות של אדם בלילה, ולמנוע תאונות הנובעות מחוסר נראות.
היסטוריה
הטכניקה של החזרת האור הומצאה לראשונה בשנת 1917 בניס על ידי הנרי כרטיאן כדי לספק לצבא מערכת תקשורת שהאויב לא יכול היה ליירט. בשנת 1923 הוכרז פטנט על ההמצאה. בשנת 1927 התקנת מחזירי אור על מכוניות עוגנה בחוק הצרפתי, וניתנו קנסות לבעלי מכוניות שלא התקינו מחזירי אור. באותה שנה נמכרו בצרפת מחזירי אור המתאימים לרכבים ממונעים, לאופנועים, לאופניים ולכל סוג של נגררים.
מחזיר אור לביש הוא המצאה פינית, שהומצאה על ידי החקלאי ארווי להטי בשנות ה-50 של המאה ה-20. מחזירי האור הלבישים הראשונים נוצרו על מנת להגן על עגלות הסוסים שלו וכרכרותיו, ולא כדי להגדיל את הבטיחות של בני אדם.[4] ניתן למצוא מחזירי אור בכל הצורות והצבעים האפשריים, ותעשיות העיצוב והאופנה משתמשות במחזירי אור גם כאביזר אופנתי.
בישראל התקנת מחזירי אור על אופניים עוגנה בתקנות התעבורה בשנת 1961. על פי החוק, כל כלי רכב מחויב בסימון באמצעות מחזירי אור.[5]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 מחזיר אור | גליל מחזיר אור | מחזיר אור בהדבקה 3M – א.ו.ש אביזרים, באתר א.ו.ש אביזרים לחניונים
- ^ חשיבות השימוש במחזירי אור, באתר ליוגב, 2018-02-27
- ^ Crestview police investigate accident after teen hit by car, WKRG News 5, 2020-07-04 (באנגלית אמריקאית)
- ^ Pedestrian Reflector History, archive.is, 2012-12-17
- ^ חקיקה - כלי רכב מסחריים, באתר GOV.IL
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] מחזיר אור31678785