לדלג לתוכן

מורטדלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מורטדלה

מורטדלה הוא נקניק איטלקי מבושל העשוי מבשר חזיר ומכיל לפחות 15% מוצקי שומן. הנקניק מתובל בפלפל שחור, בפיסטוקים ובתמצית הדסים.

היסטוריה

על פי המסורת בשר החזיר נכתש בעלי ומכתש לעיסה. הרומאים קראו לנקניק זה "farcimen mirtatum" בגלל טעם ההדסים של הנקניק. נקניק מורטדלה יוצר לראשונה בבולוניה שבאיטליה. נקניק מורטדלה מפראטו מתובל בשום.

מורטדלה בישראל

בישראל בשר החזיר מוחלף בבשר עוף ובקר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מורטדלה בוויקישיתוף

מורטדלה28244221