לדלג לתוכן

מומו (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מומו
Momo
מאכלים
סוג כיסונים
מטבח הודי ונפאלי
אזור מוצא נפאל וטיבט
מוצא נפאלנפאל נפאל
מרכיבים עיקריים קמח, מים ושמן שומשום

מומוהינדי: मोमो; בנפאלית: मम; באנגלית: Momo) הוא כיסון נפאלי עשוי מבצק חיטה ממולא בבשר או ירקות ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1]. מקורו בג'יאוזי הסיני.

הבצק של כיסוני המומו מורכבים מקמח, מים ושמן שומשום שאותם מערבבים יחד, ומכיל מליות שונות. את המומו מבשלים באידוי או טיגון[2][3].

המומו דומים בטעמם לכיסוני המנטו והג'יאוזי ונהוג לצרוך אותם עם תבלינים ועשבי תיבול מדרום אסיה.

גרסאות

לכיסוני המומו גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית קיימות גם גרסאות נוספות[4]:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מומו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Lynelle Seow, CultureShock! India, Marshall Cavendish International Asia Pte Ltd, 2017-01-15, מסת"ב 978-981-4771-98-6. (באנגלית)
  2. Acta Orientalia Academiae Scientiarum Hungaricae, Akadémiai Kiadó, 1955. (באנגלית)
  3. Momo Recipe, web.archive.org, ‏2008-12-01
  4. Jyoti Pathak, Taste of Nepal: Momos - म:म: or मोमो (Dumplings), Taste of Nepal, ‏2013-07-26
  5. Sarah Coates, Beef Momos with Tomato Achar, The Sugar Hit, ‏2016-03-04 (באנגלית אמריקאית)
  6. Khoya Recipe (Homemade Mawa) - Spice Up The Curry | Khoya recipe, Recipes, Homemade recipes, Pinterest (באנגלית)

מומו (מאכל)36733471Q134092