מדה אל-כרמל
מדינה | ישראל |
---|---|
מטה הארגון | חיפה |
מנכ"ל | נדים רוחאנא |
תקופת הפעילות | 2000–הווה (כ־25 שנים) |
mada-research.org |
מדה אל-כרמל - מרכז ערבי למחקר חברתי יישומי (בערבית: مدى الكرمل) היא עמותה שהוקמה בשנת 2000 ועוסקת במחקר ומדיניות לגבי ערביי ישראל והפלסטינים.
אודות
המרכז נוסד על ידי פרופסור נדים רוחאנא בשנת 2000 בעיר חיפה. בשנת 2007 יזם את צוות החשיבה שכתב את הצהרת חיפה, העוסק בחזון ערבי ישראל. מדיניות המכון נקבעת באספה שנתית, בה נבחרים גם חברי הוועד המנהל. בין החברים באספה נכללים: סמי אבו שחאדה, חאלד אבו עסבה, חנא אבו חנא, קייס פירו, הונידה ע'אנם, מוחמד חאג'-יחיא, מוסטפא כבהא, מוחמד מיעארי, אחמד נאטור, נדים רוחאנא, נדירה שלהוב-קיבורקיאן, מחמוד יזבק וג'ורג' קנאזע.
הארגון מגדיר עצמו כ"מייצר ומספק מידע, מחקר ביקורתי, ופרספקטיבות מגוונת על האספקטים החברתיים והפוליטיים של החיים וההיסטוריה של הפלסטינים, עם התמקדות מיוחדת על הפלסטינים בגבולות 48' של ישראל. מדה מקדם גם מחקר ביקורתי על החברה והפוליטיקה הישראלית, במטרה לחזק את ההבנה של הזרמים שבו, במיוחד בקשר לפלסטינים ולפלסטין". המכון מוציא לאור שני כתבי עת. הראשון הוא ג'דל ("דיון" בערבית), העוסק במגוון סוגיות הקשורות לערביי ישראל והשני הוא כתב העת האלקטרוני Political Monitoring Report, העוקב אחרי התפתחויות פוליטיות במדיניות ישראל לגבי אזרחי ישראל הערבים. לפי המרכז, הוא "מתמקד בצרכים החברתיים, החינוכיים והכלכליים של הפלסטינים בישראל, בזהותם הלאומית ובאזרחותם הדמוקרטית. כמו כן עוסק המרכז בנושאים רחבים הקשורים לזהות, לאזרחות ולדמוקרטיה במדינות רב-לאומיות"[1].
מנכ"ל הארגון הינו נדים רוחאנא[2]
הצהרת חיפה
- ערך מורחב – הצהרת חיפה
הצהרת חיפה (2007) שחוברה בחסות מדה אל-כרמל[3], מאשימה את ישראל בהפעלת מדיניות דיכוי ורדיפה החורגת אף מזו שהפעיל משטר האפרטהייד בדרום אפריקה, תוך ביצוע פשעי מלחמה נגד הפלסטינים, קוראת לשוויון על בסיס ההכרה בנרטיב הפלסטיני. מגדירה את הזהות הערבית-ישראלית כמעוותת וקוראת לכל ערביי ישראל לאשש את דבקותם בעם הפלסטיני ובאומה הערבית.
מימון
לפי אתר האינטרנט של הארגון, התורמים כוללים את "האגודה לזכויות נשים בפיתוח", CORDAID, קרן פורד, קרן הגליל, הקרן הגלובלית לנשים, הקרן הים תיכונית לנשים, המכון לחברה פתוחה, SEPHIS ואגודת הרווחה. בשנים 2010-2008 אישרה הקרן החדשה לישראל מענקים בסך 450 אלף דולר לארגון. בשנת 2013 עמדה עלות פעילות הארגון על כ-1.6 מיליון שקל.
הארגון קיבל מימון ממשלתי קנדי על סך 927 אלף דולר קנדי, דרך מכון המחקר לפיתוח בינלאומי (IDRC) לפרויקטים בני שלוש שנים (2006, 2008, 2009). המימון נועד למחקרים על מעמדן של הנשים בחברה הערבית בישראל, וכן השתתפותכם הנמוכה של ערביי ישראל בפוליטיקה. במרץ 2010 הפסיק המכון הקנדי את תמיכתו בעמותה, מה שגרם להפסד של 40% מהכנסותיה[4].
מדה אל-כרמל הגיש תביעה נגד הממשלה, בה טען שהתקיים נגד הארגון "קמפיין של NGO Monitor הירושלמי"[5].
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של מדה אל-כרמל
- מדה אל-כרמל, ברשת החברתית פייסבוק המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.
- מדה אל-כרמל המרכז הערבי למחקר חברתי-יישומי, הפלסטינים בישראל: עיונים בהיסטוריה, בפוליטיקה ובחברה, 2015
הערות שוליים
- ^ מיזם ההתנדבות הישראלי - משרד הרווחה, פורום מדידה, ידע ומחקר
- ^ נדים רוחאנא, Professor of International Affairs and Conflict Studies, Director of the International Negotiation and Conflict Resolution Program, באתר אוניברסיטת טאפטס (באנגלית)
- ^ פרופסור סמי סמוחה, מסמכי החזון הערביים: איום אסטרטגי או בסיס לדיאלוג?, יוני 2007
- ^ Arab-Israeli group takes Canadian agency to court over terminated funding, באתר TheGlobeAndMail, ינואר 2010
- ^ מדה אל-כרמל, באתר NGO Monitor
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] מדה אל-כרמל24084403