מגוב (חקלאות)
מראה


מגוב הוא כלי חקלאי דמוי מגרפה גדולה, בעל שיניים ארוכות וקפיציות המיועד לגריפת יבול הפרוש בשטח החקלאי. בדרך כלל משמש המגוב לגיבוב חציר או קש לאחר קצירתם, אל האומן — פס מרוכז המכונה גם וָאל. ריכוז היבול נועד לאפשר את כבישתו לחבילות על ידי מכבש, או את איסופו על ידי קומביין לתחמיץ. תפקיד נוסף שיש לגיבוב הוא ייבוש היבול: אם כדי להאיץ את ייבושו ואם כדי להפוך את השכבה התחתית באומן שצוברת לחות ועלולה להביא לעיפוש החציר. ישנם מגובים המיועדים גם למטרות חקלאיות אחרות, כגון גיבוב אבטיחים לגרעיני פיצוח, גיבוב גזם במטעים, המטופל במרסקת גזם ועוד.
קישורים חיצוניים
מגוב (חקלאות)42025844Q1937285